• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Grieķijā atklāta pirmā slēgtā migrantu nometne

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:03, 18.09.2021


Grieķijā sestdien atklāta pirmā no piecām jaunajām slēgtajām migrantu nometnēm, kas jau izpelnījušās cilvēktiesību aizstāvju kritiku par pārlieku ierobežojošiem pasākumiem.


Foto:

Jauno nometni Samas salā apņem dzeloņstiepļu žogs, teritorija ir aprīkota ar novērošanas kamerām, rentgena skeneriem un magnētiskajām durvīm.

Eiropas Savienība (ES) ir atvēlējusi 276 miljonus eiro jaunajām nometnēm Grieķijas piecās Egejas jūras salās - Lerā, Lesbā, Kosā, Hijā un Samā - kurās ierodas vislielākais skaits migrantu, kas šķērso jūru no Turcijas puses.

Jaunajā nometnē Samā, kas kalpos kā izmēģinājuma projekts pārējām slēgtajām nometnēm, ir aizturēšanas centrs, vārti naktīs būs slēgti un nometnes teritorijā varēs iekļūt tikai ar elektroniskajiem čipiem.

Nometni Lerā plānots pabeigt nākamajā mēnesī, bet Lesbā, kur pērn ugunsgrēks nopostīja Eiropas lielāko migrantu nometni, celtniecības darbi vēl nav sākušies.

Ar tekošu ūdeni, tualetēm, atsevišķām zonām ģimenēm un lielāku drošību jaunās nometnes atbildīs Eiropas standartiem, uzsvērusi Grieķijas valdība.

Jaunās nometnes aizstāj iepriekšējos migrantu centrus, kas kļuva bēdīgi slaveni ar sliktiem dzīves apstākļiem.

Samā vecā nometne bija paredzēta aptuveni 680 cilvēkiem, bet vienā mirklī tajā mitinājās gandrīz desmit reizes vairāk migrantu.

Aptuveni 600 cilvēku joprojām tur dzīvo, pieciešot žurkas, apkures, tualešu un dušu trūkumu. Taču no pirmdienas migranti tiks pārvesti uz jauno nometni, un septembra beigās vecā nometne tiks slēgta un nojaukta.

Tomēr nevalstiskās organizācijas un palīdzības grupas ir paudušas bažas par jauno nometņu noslēgto struktūru.

Pagājušajā nedēļā desmitiem nevalstisko organizāciju, tostarp "Amnesty International" aicināja ES un Grieķijas valdību atteikties no plāniem ierobežot nometnēs dzīvojošo cilvēku kustības brīvību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Lasiet arī

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.

Sabiedrība Rīkos Salacas upes krastu sakopšanas talku

Sestdien, 11.maijā, makšķerēšanas klubs "Salackrasti" rīkos talku, kurā plānots sakopt Salacas upes krastus.

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.