Merkele sūta uz ASV delegāciju sarunām par Nord Stream 2

Pasaule
VS.LV 14:17, 01.06.2021 2

Vācijas kanclere Angela Merkele šajā nedēļā sūtīs uz ASV augstu amatpersonu delegāciju, lai spriestu par gāzesvada "Nord Stream 2" projektu, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz vācu mediju koncernu "Funke Media Group".

 
Foto:

Vācijas delegāciju vadīs Merkeles ārpolitikas padomnieks Jans Hekers un ekonomikas padomnieks Lars Hendriks Rellers. Vācijas delegācijai ASV paredzēta tikšanās ar prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieku Džeiku Salivanu un tirdzniecības pārstāvi Ketrinu Tai.

Vācijas delegācijas viesošanās mērķis ir likvidēt vēl palikušo spriedzi ASV un Vācijas ekonomiskajās attiecībās, un tā notiks vien dažas dienas pirms Baidena pirmās vizītes Eiropā.

Viena no neatrisinātajām problēmām ir iepriekšējā ASV prezidenta Donalda Trampa ieviestās muitas nodevas tērauda un alumīnija importam no Eiropas.

Baidens iepriekš paudis, ka turpmākas sankcijas pret "Nord Stream 2" būtu kontrproduktīvas Eiropas un ASV attiecībām.

Šī projekta īstenošana turpināsies, "jo tas jau tāpat ir teju pilnībā pabeigts", norādījis Baidens.

Pašreizējā ASV administrācija vairākkārt apliecinājusi, ka ir pret projektu "Nord Stream 2" un centīsies likt šķēršļus tā pabeigšanai.

Republikāņi gan kritizē Baidenu par pārāk maigo, kā viņi uzskata, sankciju politiku pret gāzesvadu.

Vairāki republikāņi maijā pauda neapmierinātību ar Baidena lēmumu pagaidām nenoteikt sankcijas gāzesvada uzņēmumam operatoram "Nord Stream 2 AG".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Pasaule Atbrīvots Igaunijas valstspiederīgais, kas atradās uz Irānas sagrābtā kuģa

Irāna ceturtdien atbrīvojusi Igaunijas valstspiederīgo, kurš bija starp 13.aprīlī Hormuza šaurumā sagrābtā kuģa "MSC Aries" apkalpes locekļiem, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Pasaule Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.

Lasiet arī

Sports Ostapenko Romā tiksies ar Potapovu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar krievieti Anastasiju Potapovu.

Veselība Daudzām sievietēm svarīgākais: ko iesaka darīt Latvijas ginekologi (+VIDEO)

Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt muskulatūru.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Sports Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti, aģentūru LETA informēja LOK.