• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daudzām sievietēm svarīgākais: ko iesaka darīt Latvijas ginekologi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 09:43, 10.05.2024


Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt muskulatūru.


Jārīkojas veselības un ģimenes labā.

Gadiem ejot, sievietes piedzīvo ievērojamas maksts tvirtuma izmaiņas, un par to nav pieņemts atklāti runāt. Varbūt tāpēc, ka agrāk nebija pieejami risinājumi šai problēmai. Bet, ņemot vērā, cik ļoti šīs pārmaiņas ietekmē sievietes dzīves kvalitāti un cik daudzveidīgas ārstēšanas iespējas šobrīd ir pieejamas, ir laiks par šo tēmu runāt.

Kā maksts atslābums ietekmē sievietes dzīves kvalitāti?

Mazina seksuālo baudu gan pašai sievietei, gan viņas partnerim. Rada nevajadzīgu neērtību un spriedzi intīmajās attiecībās, veicinot libido samazināšanos un pat partneru atsvešināšanos. Ņemot vērā, ka maksts atslābums ietekmē arī maksts gļotādas mitrināšanos – tā samazinās, tuvība kļūst apgrūtināta un pat sāpīga. Lubrikantu izmantošana nav ilgtermiņa risinājums, jo nereti tie veicina maksts sausumu, samazina spermas auglību. Ar laiku maksts atslābuma un maksts ieejas nepilnīgas slēgšanās dēļ var izmainīties maksts mikroflora, līdz ar to paaugstinās arī urīnceļu infekciju risks, ziņoja vietne medicine.lv.

Daudzām sievietēm svarīgākais – maksts sieniņu atslābums bieži noris paralēli ar slodzes jeb stresa urīna nesaturēšanu. Ar laiku tā kļūst arvien izteiktāka, pastiprinoties jebkuras, pat nelielas, fiziskās slodzes ietekmē, piemēram, dejojot, smejoties. Izmainās arī sievietes intīmās zonas ārējais izskats, kaunuma lūpas zaudē tvirtumu un apjomu, it kā „saplok”. Atmetot tabu un aizspriedumus, ieguldot laiku un līdzekļus savā veselībā, tagad šīs problēmas ir iespējams risināt savlaicīgi, novēršot vai vismaz aizkavējot maksts atslābuma un slodzes urīna nesaturēšanas radītos riskus, kā arī novērst maksts sausumu un maksts gļotādas tonusa zudumu.

Klīnikas ginekologu pieredze rāda, ka katras sievietes ķermenis, individuālā reakcija nosaka, kura no ārstēšanas metodēm būs visefektīvākā – šo ir nepieciešams izsvērt zinoša ginekologa konsultācijā.

Ja sieviete ir gatava aktīvi un regulāri darboties var ieteikt veikt vingrojumus pēc Dr. Arnolda Kegela sistēmas. Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt maksts un urīnizvadkanālu apņemošo muskulatūru. Ja trīs mēnešu laikā situācija nav uzlabojusies, ir skaidrs, ka ar vingrinājumiem vien nepietiks un būs nepieciešama ginekologa un fizioterapeita konsultācija.

Ieguvumi no intīmās zonas atjaunošanas procedūrām

-Maksts apjoms samazinās, atjaunojas maksts tvirtums, uzlabojas G punkta jutīgums –– seksuālās izjūtas kļūst izteiktākas.

-Maksts un mazo kaunuma lūpu gļotāda kļūst jūtami mitrāka, tā atjaunojas.

-Ievērojami uzlabojas intīmās zonas ādas vizuālais izskats. Āda izskatās jaunāka, tvirtāka, svaigāka, kaunuma lūpas apjomā lielākas, pufīgākas, pilnīgāk nosedz maksts ieeju, tādējādi mazinot arī maksts infekciju risku.

-Mazinās vai pat izzūd slodzes urīna nesaturēšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Sievietes alkoholiķes varēs saņemt valsts apmaksātu kontracepciju

Sievietēm, kuras ir pakļautas sociālās atstumtības riskam, no šī gada tiek nodrošināta valsts apmaksāta kontracepcija - intrauterinā sistēma (spirāle) vai kontraceptīvais zemādas implants, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Veselība Latvijas sievietes var uzveikt urīnpūšļa slimības, pauž nefroloģe (+VIDEO)

Jo tuvāk nierēm, jo infekcijas norise ir smagāka un nopietnāka.

Veselība Šonedēļ Latvijas dāmas varēs atjaunināt savu krūšu veselību (+VIDEO)

Ikviena sieviete vecumā no 50 gadiem tiek aicināta sameklēt sev tuvāko mamogrāfu.

Veselība Vai kontracepcija ietekmē depresiju Latvijas sievietēm (+VIDEO)

"Nevēlama grūtniecība ir daudz nopietnāks faktors", - pauž eksperti.