• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lionas mērs izņem gaļu no skolu ēdienkartes un nonāk viedokļu krustugunīs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:57, 24.02.2021


Lionas mēra lēmums pandēmijas rezultātā radušos gaļas piegāžu problēmu dēļ skolās bērniem kādu laiku pasniegt tikai veģetāras maltītes izpelnījies asu kritiku no Francijas lauksaimniecības un iekšlietu ministru puses.


Foto:

Savukārt vides ministre aizstāvējusi mēra Gregorī Dusē lēmumu.

Atsaucoties uz loģistikas problēmām, Lionas mērs nolēma, ka no pirmdienas 29 000 skolēnu valsts skolās tiks pasniegtas maltītes bez gaļas, bet ēdienos joprojām būs iekļautas olas un zivis. Mērs norādīja, ka tas esot pagaidu risinājums.

"Tas ir absurds, raugoties no uzturvērtības viedokļa, un skandāls, raugoties no sociālā skatu punkta," otrdien radiostacijai RTL izteicās Francijas lauksaimniecības ministrs Žiljēns Denormandī.

Savukārt iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns tviterī sestdien nosodīja Lionas pilsētas valdības "skandalozo ideoloģiju".

Ministrs norādīja, ka Lionas mēra lēmums ir nepieņemams apvainojumus Francijas lauksaimniekiem un miesniekiem, un apgalvoja, ka "zaļo" moralizējošā un elitārā politika izslēdz iedzīvotājus ar zemiem ienākumiem.

"Daudziem bērniem skolas ēdnīca ir vienīgā vieta, kur viņi dabū ēst gaļu," norādīja Darmanēns.

Savukārt Francijas vides ministre Barbara Pompili pirmdien pēc kādas skolas ēdnīcas apmeklējuma uzslavēja tās ēdienkarti, kas sastāvēja no cukīni zupas, spageti ar lecām, burkāniem un tomātiem, kazas siera un bumbieru deserta.

Ministre sacīja, ka jaunā valdības politika iedrošinās skolas eksperimentēt ar veģetārajiem piedāvājumiem ēdienkartēs, un debates par Lionas mēra lēmumu nosauca par aizvēsturiskām.

Pēdējos gados vairāki Francijas vides ministri ierosinājuši ieviest veģetārus piedāvājumus skolas ēdnīcās, bet šie ierosinājumi saskārušies ar spēcīgu opozīciju no Francijas lauksaimnieku lobijiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspils osta grasās kļūt par elektroenerģijas ražotāju (+VIDEO)

Atkrastes vēja parku apkalpošanai ir nepieciešama sauszemes tehniskās apkopes bāze.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.