• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievijā apsvērta iespēja veidot koncentrācijas nometni režīma pretiniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:12, 15.01.2021 1


Baltkrievijas iekšlietu ministra vietnieks Nikolajs Karpenkovs runājis par iespēju izveidot koncentrācijas nometni Aleksandra Lukašenko režīma pretinieku izolēšanai, liecina nopludināts audioieraksts.


Foto:

Šo ierakstu publiskojusi organizācija BYPOL, kuru izveidojuši bijušie Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki, kas atbalsta opozīciju.

Pēc BYPOL sniegtās informācijas, ierakstā dzirdama Karpenkova uzstāšanās kādā sanāksmē oktobra beigās.

"Tiek veidota datu bāze. Ja kāds iekļuvis šajā datu bāzē otrreiz, viņam tur jāpaliek. Ir teikts, ka jāizstrādā, jāizveido nometne - nevis karagūstekņiem, pat ne internētajiem, bet nometni tiem ar īpaši asajiem nagiem, kur viņus nometināt. Un apvilkt ar dzeloņdrāti pa perimetru," ierakstā saka Karpenkovs.

Pēc BYPOL rīcībā esošajām ziņām, plāni ierīkot šādu nometni Brestas apgabala Ivacevičos tikuši apspriesti, taču nav īstenoti.

Ierakstā arī dzirdams, ka Karpenkovs teic, ka Lukašenko personīgi atļāvis izmantot šaujamieročus pret protestētājiem:

"Attiecībā uz ieroču izmantošanu valsts vadītājs mūs ir piesedzis no visām pusēm. Viņš saka - bez prāta, protams, ieročus uzreiz izmantot nevajag. Jādod cilvēkam iespēja šajā situācijā, lai viņš saprastu. Bet ja nē, tad gan jābliež! Jo tāds laiks. Nevis krāsainā revolūcija, bet hibrīdkarš."

Karpenkovs arī pieminējis, ka 10.augustā protesta akcijas dalībnieks Aleksandrs Taraikovskis gājis bojā, jo viņam krūtīs trāpījusi gumijas lode.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Lasiet arī

Pasaule Eiropa aizliegs Krievijas finansējumu politiskajām partijām un fondiem

Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakete, kas būs vērsta pret Krieviju, aizliegs Krievijas finansējumu "Eiropas politiskajām partijām un Eiropas politiskajiem fondiem", "nevalstiskajām organizācijām" un "mediju pakalpojumu sniedzējiem", liecina sankciju projekts, kas nonācis interneta laikraksta "EUobserver" rīcībā.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Sports Doma laukumā varēs vērot pasaules hokeja čempionāta spēļu tiešraides

Lai Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu sekot līdzi pasaules hokeja čempionātam un Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlēm, Doma laukumā notiks čempionāta tiešraižu publiskā skatīšanās uz lielā ekrāna.