• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zakerbergs skaidro Trampa ierakstu nekritizēšanu: Mani tas apbēdināja, bet...

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:21, 03.06.2020


Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs aizstāvējies pret kritiku, ka nav nosodījis ASV prezidenta Donalda Trampa draudus protestētājiem.



Tramps tvītā, kas tika publiskots arī viņa "Facebook" kontā, nosodīja protestus, ko izraisījusi afroamerikāņa Džordža Floida nāve aizturēšanas laikā Mineapolē.

Prezidents nodēvēja protestētājus par slepkavām un norādīja, ka brīdī, kad sākas laupīšanas, sākas arī šaušana, šādi netieši atbalstot vardarbīgu reakciju uz protestiem, kas daudzviet pārauguši nekārtībās.

Frāzi par šaušanu, atbildot uz laupīšanu, 1967.gadā pirmo reizi izmantoja Maiami policijas priekšnieks, lai attaisnotu spēka pielietošanu pārsvarā melnādaino apdzīvotajos rajonos.

Tviteris norādīja, ka Trampa ieraksts ir pretrunā ar platformas noteikumiem "par vardarbības glorificēšanu", bet "Facebook" šādu soli nespēra.

Interneta žurnāls "The Verge" ziņo, ka Zakerbergam bijusi gara saruna ar "Facebook" darbiniekiem. Viņš sarunā pievērsies pārmetumiem, ka "Facebook" esot pieļāvis dezinformāciju saistībā ar vēlēšanām un Trampa izteikumus, kuros netieši veicināta vardarbība.

Zakerbergs atzinis, ka viņam vajadzējis nodrošināt lielāku caurskatāmību, taču uzsvēris, ka Trampa ieraksti tikuši diezgan pamatīgi izvērtēti un lēmums tos neatzīmēt vai nedzēst bijis sarežģīts, taču pareizs, vēsta "The Verge".

Zakerbergs sacījis, ka viņu apbēdinājuši prezidenta nesenie ieraksti, tostarp tas par laupīšanu.

"Bet es zināju, ka nepieciešams nošķirt manu personisko viedokli (..) no mūsu politikas un mūsu vadītās platformas principiem," norādījis Zakerbergs.

Vairāki "Facebook" darbinieki ir atkāpušies, protestējot pret "Facebook" bezdarbību saistībā ar prezidenta ierakstiem, vēsta laikraksts "New York Times".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Lasiet arī

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.