• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bijušie valstu līderi ceļ trauksmi un aicina steidzami sarīkot G20 samitu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:44, 02.06.2020


Virkne bijušo valstu līderu, veselības ekspertu un zinātnieku otrdien aicinājuši steidzami sarīkot G20 valstu samitu, lai palīdzētu koronavīrusa pandēmijas izraisītajā krīzē cietušajām nabadzīgajām valstīm.



Ekonomiskās krīzes dēļ 440 miljoniem cilvēku draud nabadzība un 265 miljoni nevarēs pienācīgi paēst, teikts atklātajā vēstulē, kuru parakstījuši 225 cilvēki.

Vēstuli parakstījušo cilvēku vidū ir bijušie Lielbritānijas premjeri Gordons Brauns, Tonijs Blērs un Džons Meidžors, bijušais Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers un bijušais ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns.

Kā norādīts vēstulē, novembrī paredzētajam G20 samitam jānotiek ātrāk, "jo izdalīta tikai niecīga daļa no 2,5 triljoniem dolāru, kas nepieciešami nabadzīgajām valstīm".

"Pārstāvot 85% no pasaules nominālā IKP, G20 ir spējas vadīt resursu mobilizāciju nepieciešamajā mērogā," norādīts vēstulē.

"Bez G20 tiešsaistes tikšanās drīzumā un noteikti ātrāk par novembra beigām vakuums globālajā vadībā radīsies brīdī, kad globālā rīcība ir nepieciešama visvairāk," pavēstīja Brauns, brīdinot par pandēmijas otrā viļņa risku, kas nāks no nabadzīgākajām valstīm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.