• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nausēda: NATO valstu līderiem jāatzīst Krievijas radītais apdraudējums

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:42, 03.12.2019


NATO valstu līderiem Londonas samitā ir jāatzīst un jānosauc vārdā apdraudējums, ko aliansei rada Krievija, otrdien norādījis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.


Foto: LETA

"Ir ļoti svarīgi identificēt Krieviju kā apdraudējumu. Ja mēs to neizdarīsim, mēs krietni izmanīsim visas NATO struktūras leņķi," viņš sacījis Lietuvas žurnālistiem Londonā.

"Uzskatu, ka pašlaik lielākais apdraudējums pasaules kārtībai, tiem noteikumiem, kas iedibinājušies gadu desmitos, saistīts tieši ar Krievijas darbībām," piebildis Nausēda.

Līdz šim NATO dokumentos Krievijas agresīvās darbības tika atzītas par apdraudējumu eiroatlantiskajai drošībai, taču Francijas prezidents Emanuels Makrons pirms Londonas samita izteicies, ka aliansei jākoncentrējas nevis uz Krievijas radītajiem apdraudējumiem, bet uz cīņu pret terorismu. Kā uzskata diplomāti, Francija varētu mēģināt Londonas deklarācijā mīkstināt šādus atzinumus.

Kā uzsvēris Lietuvas prezidents, NATO nedrīkst pievērt acis uz Krievijas agresīvajām darbībām Ukrainā, Moldovā un Gruzijā.

"Jā, protams, pastāv terorisms, pastāv Ķīnas ietekmes pieaugums, attieksme pret tās ekonomisko ekspansiju, bet pirmām kārtām mēs nedrīkstam piemirst, ka šajā pašā traukā, ja tā var sacīt, atrodas arī Krievija, tās darbības Gruzijā, Moldovā, Ukrainā, kas nebūt nav beigušās," viņš norādījis. "To nesaskatīt nozīmē neredzēt pasauli tādu, kāda tā ir."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.