• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:40, 26.04.2024


Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.



Demonstrāciju rīkoja LGTBQ+ solidaritātes grupa "Queers For Palestine", kā arī organizācijas "Fossil Free Pride", "Palestine Solidarity Campaign" un "London For A Free Palestine".

Protesta akcijas gaitā notika kvīru priekšnesumi, tika teiktas runas un atskaņota palestīniešu mūzika.

"Queers for Palestine" paziņoja, ka "aicina BBC un Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijā Oliju Aleksandru boikotēt šīgada dziesmu konkursu, solidarizējoties ar palestīniešiem".

Pirms mēneša šī solidaritātes grupa izplatīja vēstuli, kuru parakstījušas aktrises Indija Mūra un Maksīna Pīka, ar aicinājumu 33 gadus vecajam Olijam Aleksandram apturēt dalību Eirovīzijā.

Aleksandrs, Īrijas dziedātāja Bambie Thug, Dānijas dziedātāja Saba un citi šīgada Eirovīzijas dalībnieki martā nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, paužot atbalstu "tūlītējam un ilgstošam pamieram" Gazas joslā, bet atsakoties boikotēt Eirovīziju.

Izraēla martā paziņoja, ka to Eirovīzijā pārstāvēs dziedātāja Edena Golana ar dziesmu "Hurricane". Sākotnēji bija plānota viņas piedalīšanās ar dziesmu "October Rain", bet šīs dziesmas radītās rezonanses dēļ tika nolemts mainīt tās tekstu un nosaukumu.

Eirovīzijas konkurss šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Konkursa finālu 11.maijā pārraidīs BBC.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Lasiet arī

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.