• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Oskaru piešķiršanas ceremonija nākamgad var tikt atlikta Covid-19 dēļ

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:34, 20.05.2020


"Oskaru" piešķiršanas ceremonija nākamgad var tikt atlikta, ņemot vērā jaunā koronavīrusa pandēmijas ietekmi uz Holivudas kinoindustriju, otrdien ziņoja nozares izdevums "Variety".



Pašlaik tiek plānots, ka Kino mākslas un zinātnes akadēmijas "Oskara" balvu piešķiršana, kas ir kinoindustrijas lielākais publiskais pasākums, notiks 28.februārī.

Akadēmija tomēr jau ir bijusi spiesta veikt būtiskas izmaiņas konkursa noteikumos, ņemot vērā to, ka Covid-19 dēļ ir slēgti kinoteātri, aizkavējusies jaunu kases grāvēju nonākšana uz ekrāniem un apturēts producentu darbs.

Viens no daudziem anonīmiem ziņu avotiem pavēstīja "Variety", ka ir "gaidāma" pašas ceremonijas atlikšana.

Nav gan izteikti oficiāli priekšlikumi vai rīkotas detalizētas diskusijas par šī pasākuma pārcelšanu vai potenciāliem jauniem datumiem.

Kino mākslas un zinātnes akadēmija aprīlī mīkstināja konkursa noteikumus, uz nenoteiktu laiku atceļot prasību, ka filmām obligāti jābūt izrādītām kinoteātros, lai tās varētu pretendēt uz "Oskara" balvām.

Lai filmas parastos apstākļos varētu pretendēt uz "Oskariem", tās vismaz septiņas dienas ir jāizrāda Losandželosas kinoteātros, tomēr kinoteātri ASV otrajā lielākajā pilsētā ir slēgti kopš marta vidus Covid-19 dēļ.

Akadēmija arī brīdināja, ka var būt nepieciešamas arī citas izmaiņas noteikumos par kandidēšanu uz "Oskariem".

Pēdējos gados izvērsušās spraigas debates ap straumēšanas uzņēmumu, tādu kā "Netflix", uzņemtajām filmām, kas arī pretendējušas uz "Oskariem", ieskaitot pagājušā gada filmu "The Irishman" ("Īrs") un 2018.gada filmu "Roma". Šīs filmas, lai varētu kvalificēties "Oskariem", vispirms neilgu laiku tika demonstrētas kinoteātros, bet tad piedāvātas tīmeklī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Lasiet arī

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.