• Ādolfs,
  • Ilgonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā nogādāti visi 32 «Škoda Vagonka» jaunie elektrovilcieni

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:38, 25.09.2024


Latvijā ir nogādāti visi 32 Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražotie jaunie elektrovilcieni, pastāstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Raitis Nešpors.


Foto: LETA

Viņš informēja, ka patlaban notiek 31.vilciena pieņemšanas process, kas tuvākajā laikā tiks pabeigts, savukārt 32.vilciens ir komplektēšanas stadijā.

Komentējot iespējamos līgumsodus Čehijas uzņēmumam par vilcienu piegāžu kavējumiem, Nešpors sacīja, ka līgums un tā izpilde vēl turpinās, jo pēdējais vilciens vēl nav pieņemts. "Tāpat ir jāsaprot kara Ukrainā radītā ietekme, kura turpinās. Līdz ar to mēs nevaram noliegt, ka kavējumi ir bijuši. "Škoda Vagonka" ir iesniegusi savus argumentus kavējumiem, kāpēc tie ir notikuši," teica Nešpors, piebilstot, ka attiecīgie argumenti ir jāizvērtē.

Savukārt jautāts par gatavību gaidāmajai ziemas sezonai, viņš teica, ka uzņēmums no kļūdām mācās, tostarp ir izveidots dispečeru centrs, kura neesamība pērn decembrī un šogad janvārī neļāva operatīvi atrisināt problēmas, kas radās vilcieniem. "Pietrūka koordinēta un operatīva darbība ar visām iesaistītajām pusēm," sacīja Nešpors.

Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka vilcieni ir gatavi darboties arī ziemas apstākļos, kā arī uzņēmums ir padomājis par dažādiem risku mazināšanas pasākumiem, piemēram, kā operatīvāk rīkoties situācijās, kad ir apledojuši kontakttīkli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Lauksaimnieki aicina atvieglot darbinieku piesaisti no trešajām valstīm

Nepieciešams pilnveidot darbaspēka piesaisti no trešajām valstīm, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sanāksmē akcentēja sanāksmes dalībnieki.

Ekonomika Vai Latvija pievienosies Ziemeļvalstīm Bitcoin meklējumos (+VIDEO)

Digitālos aktīvus tagad droši iegādājas arī pašas konservatīvākās un piesardzīgākās finanšu institūcijas.

Ekonomika 106 jauni ārvalstu projekti - sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro!

Piektdien, 27.septembrī, notiks 28. Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksme. Valdība un investori diskutēs par investīciju vidi Latvijā un nepieciešamajiem pasākumiem tās attīstīšanai.

Ekonomika Vidējais kredīts valstī ir 81 000 eiro, kas ir mazākais Baltijā (+VIDEO)

Mājokļa iegādei vai būvniecībai reģionos ģimenēm pieejams Altum atbalsts līdz pat 50% apmērā no aizdevuma summas.

Lasiet arī