• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas alus Krievijā ir par trešdaļu lētāks nekā mājās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 03:33, 19.09.2023


Uz vieglā alkohola produktiem no Eiropas Savienības sankcijas pagaidām neattiecas.


Krievijas veikalu plauktos alus no Latvijas sadzīvo ar dzērieniem no citām ES valstīm.

Kā liecināja viena no VS.LV lasītājām, kas nesen viesojās otrajā Krievijas Federācijas pilsētā - Sanktpēterburgā, alus no Latvijas joprojām tiek prezentēts vietējo mazumtirdzniecības vietu plauktos.

Tajā pašā laikā rodas paradokss - eiro pret rubli kursam aptuveni 1:100, vienas alus skārdenes cena no Latvijas ir aptuveni par trešdaļu lētāka nekā savā valstī. To veicina akcīzes nodokļa atšķirība alum.

Centrālās statistikas pārvaldes publicētais eksportētāju saraksts liecina, ka iespēju nopelnīt Krievijas un Baltkrievijas tirgū pēc kara sākuma turpina izmantot plašs nozaru klāsts. Ir arī uzņēmumi, kas sadarbību sākuši jau pēc kara sākuma.

Lielākie eksportētāji – farmācija, dzērieni un sadzīves tehnika.

Centrālās statistikas pārvaldes publicētajā sarakstā ir 169 eksportētāji uz Krieviju un 94 uz Baltkrieviju. Daļai no tiem gada pārskatos arī redzams, cik lielu daļu apgrozījuma veido tieši Krievijas vai Baltkrievijas tirgus.

Tomēr alus ražošanas uzņēmumi no Latvijas nav starp desmit lielākajiem eksportētājiem uz Krieviju un Baltkrieviju.

LR Uzņēmumu Reģistrs brīdina: saskaņā ar Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likuma 2.panta otro daļu visām personām ir pienākums ievērot un izpildīt starptautiskās un nacionālās sankcijas. Tas paredz, ka ikvienam ir pienākums veikt savu darījumu partneru izpēti un pārliecināties, vai attiecīgajai fiziskai vai juridiskai personai nav piemērotas starptautiskās vai nacionālās sankcijas. Tas attiecas arī uz kapitāla daļu atsavināšanas darījumiem un sankcionēto personu tiesībām dibināt juridiskās personas un reģistrēt darījuma attiecības Uzņēmumu reģistra reģistros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Alus ražošana Latvijā deviņos mēnešos palielinājusies par 13,6%

Deviņos mēnešos Latvijā kopumā saražoti 70,311 miljoni litru alus, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".