• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Latvijā 63% alus baudītāju jaunas alus garšas izmēģina reti

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 08:03, 11.07.2023


Latvijā 63% alus baudītāju reti eksperimentē ar jaunām alus garšām, liecina AS "Aldaris" un pētījumu centra "Norstat" veiktās aptaujas dati.


Ilustratīvs foto.

Vienlaikus 19% aptaujāto atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas.

Tāpat aptaujas rezultāti liecina, ka 45% aptaujāto miestiņu visbiežāk bauda tieši no pudeles, 41% alus baudītāju izvēlas glāzi, 7% aptaujāto alu dzer no kausa, bet 5% respondentu dod priekšroku alus dzeršanai tieši no bundžas.

Vienlaikus alu no pudeles dzer 48% aptaujāto vīriešu un 41% aptaujāto sieviešu, bet no glāzes - 51% aptaujāto sieviešu un 35% aptaujāto vīriešu.

Aptaujas dati liecina, ka vecāki alus baudītāji ir uzticīgāki jau pazīstamām garšām un zīmoliem, salīdzinot ar jaunākiem respondentiem. Piemēram, vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem jaunas garšas bieži izvēlas 21% respondentu, vecumā grupā no 30 līdz 39 gadiem - 31% respondentu, bet vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem tikai 12%.

Tikmēr 71% respondentu vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem biežāk dod priekšroku arī alus baudīšanai tieši no pudeles, 48% respondentu vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem biežāk izvēlas dzert miestiņu no glāzes. Glāzei priekšroku dod arī 53% aptaujāto vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem.

Aptauja veikta 2023.gada maijā. Tajā piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījums veikts ar mērķi noskaidrot alus patērētāju paradumus un uzzināt, kāda ir Latvijas alus baudīšanas kultūra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Alus ražošana Latvijā deviņos mēnešos palielinājusies par 13,6%

Deviņos mēnešos Latvijā kopumā saražoti 70,311 miljoni litru alus, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.