• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


MKD maksātnespējas sektora risku vērtē kā vidēji zemu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 22:54, 05.04.2023


Maksātnespējas kontroles dienests (MKD) ir izstrādājis maksātnespējas sektora novērtējumu, kurā secināja, ka maksātnespējas sektora risks ir vidēji zems, informēja MKD.


Foto: Arhīvs.

Atbilstoši Pasaules Bankas izstrādātajai nefinanšu sektora metodoloģijai MKD maksātnespējas sektora risku novērtējis kā vidēji zemu.

Novērtējumā sniegts izvērsts un pamatots redzējums par sektorā pastāvošajiem draudiem, ievainojamību, tipoloģijām, tendencēm un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas riskiem.

Lai gan identificētais maksātnespējas sektora riska līmenis nav augsts, vienlaikus MKD izvirzīja vairākus sektora risku mazinošus priekšlikumus.

MKD piedāvā centralizēt uzraudzību Novēršanas likuma prasību izpildē attiecībā uz administratoriem un noteikt vienu uzraudzības un kontroles institūciju - MKD un virzīt attiecīgus grozījumus Novēršanas likumā.

Tāpat dienests piedāvā stiprināt MKD kapacitāti uzraudzības pasākumu veikšanai, kā arī turpināt veikt preventīvus uzraudzības pasākumus administratoriem.

Dienests uzskata, ka ir nepieciešams izglītot administratora amata pretendentus par Novēršanas likuma prasību izpildi, kā arī nepieciešams izvērtēt iespējas, kā veicināt Novēršanas likuma subjektiem informācijas pieejamību par patieso labuma guvēju attiecībā uz juridiskajām personām, kas ir reģistrētas ārvalstīs.

MKD piedāvā veikt grozījumus normatīvajā regulējumā, lai no kredītiestādēm iegūtā informācija par parādnieka darījumiem trīs gadu periodā pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas būtu administratoriem pieejama bez maksas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī