• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maksātnespējas administratori kārtos īpašus eksāmenus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:21, 11.03.2024


Noteikumu projektā noteikts, ka regulējums stājas spēkā 2026. gada 1. janvārī.


Maksātnespējas likums paredz, ka no parādnieka mantas vispirms pilnībā tiek segti uzturlīdzekļu maksājumi, to skaitā maksājumi Uzturlīdzekļu garantiju fondam, kā arī maksātnespējas procesa izmaksas.

Pagājušajā nedēļā Tieslietu ministrija iepazīstināja valdību ar svarīgu dokumentu - "Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu apmācības, eksaminācijas un maksātnespējas procesa administratoru amata darbības kārtība".

Noteikumu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu Maksātnespējas likuma ietvertos uzdevumus – organizēt administratora eksāmenu un kvalifikācijas eksāmenu, iecelt amatā administratoru un atbrīvot, atcelt un atstādināt no amata administratoru, apturēt administratora amata darbību, kā arī atbilstoši noteikt administratora amata apliecības formu un saturu, izdošanas un izsniegšanas kārtību. Noteikumu projektā noteikts, ka regulējums stājas spēkā 2026. gada 1. janvārī, jo ņemot vērā, ka administratoriem ir tiesības vienu reizi lūgt kārtot kvalifikācijas eksāmenu nākamajā tuvākajā tā rīkošanas reizē.

To atbalstīja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere ("Jaunā Vienotība"). Administratoru asociācija profesionālos pilnveides pasākumos iekļauj seminārus, kursus, praktiskās nodarbības, kā arī konferences.

Noteikumu projekts "kopumā veicinās uzņēmējdarbības vidi, jo kvalificēti administratori ar godprātīgu un atbildīgu pieeju savu pienākumu pildīšanai sekmīgi vadīs maksātnespējas procesu, kas arī stimulēs Maksātnespējas likuma mērķa sasniegšanu", pauž TM.

Saskaņā ar maksātnespējas reģistra datiem uz 2023. gada decembri Latvijā ir reģistrēts 149 administrators.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī