• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā mājokļu cenu kāpums straujāks nekā ES un eirozonā vidēji

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:34, 10.01.2023


Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 13,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.


Foto: LETA

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Igaunijā (+24,2%), Ungārijā (+21%), Lietuvā (+19,3%) un Čehijā (+16,6%).

Kopumā mājokļu cenas trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Dānijā, kur reģistrēts kritums par 2,4%.

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas pieauga par 7,4%, bet eirozonā - par 6,8%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji trešajā ceturksnī palielinājās par 0,9%, bet eirozonā - par 1%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas trešajā ceturksnī palielinājušās 20 valstīs, straujākais kāpums fiksēts Kiprā (+5,8%), Bulgārijā (+4,1%) un Austrijā (+4%), bet samazinājušās tās Dānijā (-3,8%), Zviedrijā (-3,1%), Somijā (-1,3%), Rumānijā (-1,2%), Itālijā (-1%) un Vācijā (-0,4%). Latvijā mājokļu cenas palielinājās par 1,3%, Lietuvā – par 3%, bet Igaunijā – par 0,8%.

Dati par Grieķiju nav pieejami.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība Atsavinās divas ēkas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā

Veselības ministrija (VM), ņemot vērā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) sūdzības un tiecoties paplašināt centra ārstniecības pakalpojuma sniegšanas iespējas, iecerējusi piespiedu kārtā atsavināt divas privātās ēkas centra teritorijā, Tvaika ielā, liecina VM iesniegtais likumprojekts.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt ēku Brīvības ielā ar 1,53 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē nav izdevies pārdot ēku Brīvības ielā, Rīgā, kurā atrodas veikals "Santa un Barbara", liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Sabiedrība Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.

Ekonomika Olaines novadā varētu uzbūvēt 80 pieejamas cenas īres dzīvokļus

Olaines novadā ar pašvaldības atbalstu varētu uzbūvēt mājas ar 80 pieejamas cenas īres dzīvokļiem, ziņo pašvaldība.