• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvas uzņēmums investē 1,5 miljonus eiro saules parku izveidē Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:35, 09.01.2023


Vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmums SIA "Sanitex" investē 1,5 miljonus eiro saules parku izveidē Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.



Saules parkus kompānija veido Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā un Ķekavas novadā. Saules paneļi nodrošinās zaļo enerģiju kompānijas loģistikas centram Rāmavā, Ķekavas novadā, kā arī "Promo Cash&Carry" ēkām Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā.

Pēc kompānijā vēstītā, saules paneļu elektrostacijas kopumā saražos līdz 2150 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas gadā un ļaus "Sanitex" samazināt CO2 emisijas par 690 tonnām gadā. "Sanitex" objektos tiek uzstādīti saules paneļi no "Ja Solar" un "Risen". Saules paneļi tiks izvietoti uz ēku jumtiem 10 000 kvadrātmetru platībā.

"Sanitex" valdes loceklis Kārlis Ābele atzīmē, ka, strauji augot elektroenerģijas cenām, pieaug dažādu energoefektivitātes pasākumu loma. Vienlaikus tā ir arī iespēja domāt par ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem.

Pēc viņa minētā, saules parks, kura izveidi kompānija īsteno sadarbībā ar "Energiapartner", nodrošinās aptuveni ceturto daļu no "Sanitex" nepieciešamās elektroenerģijas.

"Mēs paredzam, ka investīcijas atmaksāsies trīs līdz četru gadu laikā, un ļaus mums nākotnē būt konkurētspējīgākiem, kā arī videi draudzīgākiem," norāda Ābele.

Viņš arī atzīmē, ka kompānija izskata iespēju nākotnē pakāpeniski pāriet uz elektroauto parku.

Jau vēstīts, ka "Sanitex" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 414,032 miljoni eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 6% un bija 7,514 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Sanitex" apgrozījums 2021.gadā bija 411,091 miljons eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 9,8% un bija 6,555 miljoni eiro.

"Sanitex" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,79 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Sanitex".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika KEM: saules paneļi Latvijas mājsaimniecībām kļūs pieejamāki (+VIDEO)

Elektroenerģijas uzglabāšanas iekārtas ietilpībai jābūt vismaz 5 kW lielai.

Ekonomika Liepāja no saules stacijas saņems megavatus enerģijas 2024. gadā (+VIDEO)

Latvijas trešā lielākā valstspilsēta pāriet uz zaļo enerģiju.

Ekonomika Igauņi izbūvēs Nīcā saules elektrostaciju

Enerģētikas uzņēmums "Elenger" sācis teju četru megavatu lielas jaudas saules elektrostacijas būvniecību Nīcā. Investīcijas saules elektrostacijas izveidē varētu sasniegt 2,7 miljonus eiro.

Ekonomika Latvija turpina saules staciju uzvaras gājienu, tagad Carnikavā (+VIDEO)

Astoņas jaunās SES kopumā ar zaļo enerģiju apgādājot vairāk nekā 35 000 mājsaimniecību.