Tirgotāji: Mazo veikalu darbība šajā situācijā būs atkarīga no atrašanās vietas

Ekonomika
LETA 14:48, 10.10.2021 0

Mazo tirgotāju darbība ārkārtējā situācijā būs atkarīga no tā, kur tie atrodas, atzina Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

 
Foto: LETA

Kā skaidroja asociācijas prezidents, būs mazie veikali, kuri drīkstēs turpināt darbu "sarkanajā režīmā", bet būs arī vairums, kuri strādāt varēs tikai "zaļajā režīmā". Tādi mazie tirgotāji atrodas tirdzniecības centros, kuri tagad būs atkarīgi no tirdzniecības centru loģistikas.

Danusēvičs skaidroja, ka tirdzniecības centriem būs jādomā, kā un vai varēs nodrošināt dalītas plūsmas vakcinētajiem un nevakcinētajiem. Kā vienu no variantiem LTA vadītājs pieļāva divas dažādas ieejas - vienu vakcinētajām personām, savukārt otru - nevakcinētajām. Taču arī šajā gadījumā nebūtu iespējams tirdzniecības centra personālam izkontrolēt cilvēku plūsmas.

LTA prezidents pieļāva, ka vairāki mazie tirgotāji slēgsies ciet un pieprasīs kompensāciju. Viņš uzsvēra, ka mazajiem tirgotājiem kompensācija pienākas 100% apmērā, jo "viņi nestrādās ne jau tāpēc, ka negrib, bet tāpēc, ka nevar."


Foto: LETA

Jau ziņots, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus, nolemts Krīzes vadības padome (KVP).

Mazumtirdzniecības jomā nevakcinētiem cilvēkiem būs pieejami tikai pašu nepieciešamāko preču veikali.

Cilvēki ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu drīkstēs apmeklēt arī citas tirdzniecības vietas, kurām jānodrošina apmeklētāju kontrole. Gan veikalos, gan tirgos apmeklētājiem un personālam pareizi jālieto sejas maskas.

KVP izskatīja ekspertu sagatavotos rīcības scenārijus, kā apturēt Covid-19 straujo izplatību un pēc iespējas saīsināt slimnīcu pārslodzes laiku. Visbiežāk hospitalizācija ir vajadzīga nevakcinētiem Covid-19 pacientiem, tāpēc ārkārtējās situācijas drošības pasākumi visvairāk ietekmēs cilvēkus bez derīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Tāpēc KVP ieskatā ir būtiski jāsamazina cilvēku klātienes kontaktēšanās visā sabiedrībā, vienlaikus veicinot vakcinācijas aptveri.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc KVP sēdes teica, ka vienlaikus plānots arī saīsināt veikalu darbības laiku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.