Novatours: Latvijas iedzīvotājiem ir liela interese par ārzemju ceļojumiem

Ekonomika
LETA 20:04, 01.03.2021 0

Latvijas iedzīvotājiem ir liela interese par ceļojumu iespējām, atzina tūroperatora SIA "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs.

 

Viņš norādīja, ka tostarp "Novatours" pirmais piedāvātais brauciens 5.martā uz Tenerifi Kanāriju salās ir gandrīz pilnībā izpārdots, kā arī tiek veiktas rezervācijas turpmākajiem ceļojumiem, kas uz šo galamērķi plānoti ik piektdienu.

"Ieilgusī ceļojumu pauze nav mazinājusi Latvijas iedzīvotāju vēlmi ceļot. Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas doties uz ārvalstīm, gaida iespēju baudīt saulainu un vasarīgu atpūtu, interese arvien pieaug," sacīja Močeņovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra - tā kā klientu drošība tūroperatoram vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, un pašreiz nav īstais laiks pārgalvībai vai paviršībai, ceļotāji īpaši rūpīgi tiek informēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, dodoties ceļojumā un atgriežoties no tā. "Ceļotājus striktie noteikumi nebiedē, tie tiek uzlūkoti ar izpratni un apņēmību ievērot," piebilda Močeņovs.

Viņš arī pauda, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam persona nevar ceļot uz Latvijas no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, izņemot vairākus gadījumus, tostarp atgriešanos pastāvīgajā dzīvesvietā. "Novatours" ieskatā, tas nozīmē, ka visi Latvijas iedzīvotāji bez ierobežojumiem varēs atgriezties dzīvesvietas valstī. "Protams, šis iemesls būs jānorāda tīmekļvietnē "covidpass.lv". Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam būs jāpārliecinās, ka persona ir iesniegusi šo pašapliecinājumu," sacīja Močeņovs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Novatours" plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem.

Tāpat ziņots, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam ir noteikts aizliegums bez būtiska iemesla ieceļot Latvijā līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim.

Valdības lēmums paredz, ka persona nevar ceļot uz Latviju no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, Šveices Konfederācijas un Lielbritānijas. Izņēmums ir gadījumi, ja persona pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī vai ieceļojot ar transportlīdzekli, kas neveic komercpārvadājumu, pirms ieceļošanas Latvijā ir aizpildījusi pašapliecinājumu informācijas sistēmas tīmekļvietnē (covidpass.lv), ka ieceļošana Latvijā neatliekami nepieciešama darba, mācību, studiju, ģimenes apvienošanas, medicīnas pakalpojumu saņemšanas, tranzīta vai nepilngadīgo pavadīšanas nolūkā, kā arī, lai atgrieztos pastāvīgajā dzīvesvietā vai dotos uz bērēm.

"Novatours" 2019.gadā strādāja ar 35,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 334 818 eiro. Kompānija "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums "Novaturas".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.