Nosaukti lielākie pārtikas ražošanas uzņēmumi Latvijā

Ekonomika
LETA 11:31, 31.12.2020 0

Starp lielākajiem pārtikas ražošanas nozares uzņēmumiem pēc apgrozījuma 2019.gadā Latvijā līderu pozīcijas ieņēma maizes un miltu izstrādājumu ražotājs AS "Dobeles dzirnavnieks", piena pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas piena kombināts" un konditorejas izstrādājumu un saldumu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Orkla Latvija", liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2020".

 
Foto: LETA

"Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums 2019.gadā pieaudzis par 11% salīdzinājumā ar 2018.gadu, sasniedzot 129,639 miljonus eiro. "Rīgas piena kombināta" apgrozījums bija 92,814 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 10%, bet "Orkla Latvija" strādāja ar 83,413 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš.

Ceturtajā vietā ierindots alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" kas 2019.gadā strādāja ar 78,561 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Piekto vietu ieņem bezalkoholisko dzērienu ražotājs SIA "Cido Grupa", kura apgrozījums bija 72,133 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Sestajā vietā nozares topā ar 63,753 miljonu eiro apgrozījumu pagājušajā gadā ierindojās piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers", kura apgrozījums palielinājās par 4%, bet septītajā vietā bija AS "Cēsu alus", kas pagājušajā gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ekonomika Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".