• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:55, 28.08.2023


Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".



Finansējums pieejams Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumā "Uzglabāšanas atbalsts".

Kā skaidro LAD, uzglabāšanas mehānisms ieviests zvejas darbību neparedzamības dēļ ar mērķi veicināt lielāku stabilitāti un palielināt ienākumus no produktiem, radot pievienoto vērtību.

Ražotāju organizācijas veic īslaicīgu zvejas produktu izņemšanu no tirgus, pārvietošanu to tālākai apstrādei un uzglabāšanu pirms atkārtota piedāvājuma tirgū, norāda LAD.

Iesniegumu pieņemšana notiek līdz 15.oktobrim. Kārtas finansējums paredzēts izdevumiem, kas saistīti ar produktu uzglabāšanu laikā no 2023.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 30.septembrim.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai "pasts@lad.gov.lv".

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un ES atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.