• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā pērn saražots par 18,8% mazāk alkoholisko dzērienu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:53, 11.03.2024


Pērn Latvijā saražoti 52,19 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gadu, 2023.gadā saražots par 18,8% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.


Foto: LETA

Ražošanas apmēru samazinājums pērn bija vērojams raudzēto dzērienu līdz 6% alkohola satura ražošanā - par 11,3%, raudzēto dzērienu virs 6% alkohola satura grupā - par 18,5%, starpproduktu virs 15% un līdz 22% alkohola satura grupā - par 12,9%, vīna ražošanā - par 0,2% un pārējo alkoholisko dzērienu grupā - par 22,5%.

Savukārt ražošanas apjomu palielinājums bija vērojams starpproduktu līdz 15% alkohola satura ražošanā, kas pieauga par 10,2%.

Vērtējot ražošanu pēc absolūtā alkohola satura dzērienos, ražošanas apmēri pērn samazinājušies par 22,9%.

Kā ziņots, 2022.gadā Latvijā saražoti 64,165 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2021.gadu, pērn saražots par 12,4% vairāk alkoholisko dzērienu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima aizliedz pārdot alkoholu personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Alkohola patēriņš pērn Latvijā sarucis par 3,2%

Absolūtā alkohola patēriņš 2023.gadā Latvijā samazinājies par 3,2%, pauda Latvijas Alkohola nozares asociācijā (LANA).

Sabiedrība KM pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem

Kultūras ministrija (KM) pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem, kas līdz ar pārējām platformām ietvertu arī mazumtirdzniecības vietas.

Sabiedrība Sievietes alkoholiķes varēs saņemt valsts apmaksātu kontracepciju

Sievietēm, kuras ir pakļautas sociālās atstumtības riskam, no šī gada tiek nodrošināta valsts apmaksāta kontracepcija - intrauterinā sistēma (spirāle) vai kontraceptīvais zemādas implants, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).