• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:27, 30.10.2023


"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.


Mūsdienu industriālā arhitektūra izskatās šādi.

Liepājā uzcelta jauna rūpnīcas ēka, kurā, investējot aptuveni trīs miljonus eiro, Zviedrijas uzņēmums, plāno uzsākt medicīnisko matraču ražošanu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informē, ka šogad ārvalstu uzņēmumi Latvijā investējuši kopumā 497 miljonus eiro un radījuši 2420 jaunu darba vietu, kas atbilst aģentūras 2023. gadam nospraustajam mērķim.

"Ja kultūra ir Liepājas sirds, tad ražošana ir tās asinsrite. Pēdējo piecu gadu laikā mūsu pilsētā ir uzceltas 20 jaunas ražotnes. Tūlīt aiz galvaspilsētas esam otra lielākā pilsēta pēc saražotā apjoma. Ir liels gandarījums, ka vēl šogad mūsu pilsētā darbu uzsāks pavisam jauns zviedru kapitāla investors, radot atkal jaunas darba vietas un ceļot mūsu ekonomiku. Tāpat neviltots prieks par "Vecās Ostmalas Biznesa Parka" straujo, mērķtiecīgo attīstību, piesaistot un spējot nodrošināt tik augsta kaluma uzņēmumus!" gandarījumā dalās Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī vairāki Zviedrijas pārstāvji. Izpilddirektora vietnieks un operatīvais direktors Pjērs Andersons savā uzrunā uzvēra: "Uzņēmumam "Care of Sweden" šī ražotne ir jauns pamats izaugsmei un līdz ar to vēl viens svarīgs solis ceļā uz mūsu vīziju – kopā ar aprūpētājiem ārstēt un novērst izgulējumu rašanos, tādējādi palīdzot daudz vairāk cilvēkiem visā pasaulē dzīvot labāk, bez traumām un sāpēm, kā arī uzlabot veselības ekonomiku, veselības aprūpes nozarei un sabiedrību kopumā. Latviju un Liepāju esam izvēlējušies, ņemot vērā atrašanās vietas iespējas, biznesa klimatu un cilvēku vēlmi sasniegt kaut ko īpašu... Stāsts nav tikai par jaunu ražotni, tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi."

LSEZ pārvaldnieks Uldis Hmieļevskis uzsver, ka "Katra jauna ražotne – tās ir darbavietas ar konkurētspējīgu atalgojumu, tie ir nodokļi un iespēja ieguldīt izglītībā, kultūrā, veselības aprūpē. Tieši tādēļ ir ļoti svarīgi strādāt sinerģijā – uzņēmēji, investori, pašvaldība un Liepājas SEZ pārvalde. 2017.gadā izvirzot ambiciozu plānu uzbūvēt 5 gados Liepājā 10 jaunas rūpnīcas nevarējām prognozēt, ka 2023. gadā būs 20 uzbūvētas un vēl 4 tiks būvētas. Katras jaunas rūpnīcas būvniecība ir svētki!"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.

Ekonomika Liepājas ostā plāno izbūvēt enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei

Liepājas ostā plānots izbūvēt atjaunojamās enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei, informē Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ).

Sabiedrība NATO plāno ieguldīt ap 160 miljonus eiro militārās ostas attīstībā Liepājā

NATO pieņemts lēmums par vairāk nekā 160 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu militārās ostas attīstībai Liepājā Karostas teritorijā, tviterī raksta aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).