• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpils pašvaldībai piešķirti 17 miljoni eiro industriālā parka izveidei

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:33, 07.12.2023


Šonedēļ saņemts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) lēmums par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma piešķiršanu Daugavpils pilsētas pašvaldībai Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveidei.


Foto: LETA

Kā ziņo pašvaldība, tas nozīmē, ka pāris gadu laikā Daugavpils tuvumā tiks izbūvēts viens no Latvijā lielākajiem modernajiem industriālajiem parkiem, kas būs orientēts uz viedo tehnoloģiju attīstību, pauž pašvaldībā.

Piešķiramais Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma apmērs ir nedaudz vairāk kā 17 miljoni eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Pilsētai šobrīd tiek piešķirta vēsturiski rekordliela summa, lai pašvaldība varētu realizēt industriālā parka projektu, respektīvi, būvēt jaunas ražotnes uzņēmējiem un veidot jaunas darba vietas, uzsver Daugavpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Tas praktiski iezīmē jaunā pilsētveidojošā industriālā parka izveidi. Darbs pie tā ir noticis vairākus gadus, un šodien tas ir realizējies ar ļoti skaidru signālu, ka vienīgais jaunais industriālais parks Latgalē būs tieši Daugavpilī, uzsver Elksniņš. Tas pāršķirot absolūti jaunu lappusi pilsētas attīstības vēsturē un paverot jaunus attīstības virzienus.

Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra Industriālo parku (ALTOP) ir paredzēts izveidot Daugavpils pašvaldībai piederošajā teritorijā Augšdaugavas novada Locikos sadarbībā ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA "Naujenes pakalpojumu serviss".

Projekta gaitā izbūvēs ražošanas ēkas un inženierkomunikācijas, kā arī labiekārtos piegulošās teritorijas Tāpat pārūvēs Augšdaugavas novada pašvaldības ceļu Lociki-Lidlauks un Lidostas ielu.

Ir izsludināta apspriede ar piegādātājiem un vēlāk tiks izsludināts atklāts konkurss industriālā parka būvniecībai. Tas jāizveido līdz 2025.gada 31.decembrim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ekonomika Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".