Rosina Latvijā pilnībā aizliegt zvēraudzēšanu

Ekonomika
LETA 13:25, 27.06.2020 1

Arī Latvijā līdzīgi kā Nīderlandē jau tuvākajā laikā būtu pilnībā jāizbeidz zvēraudzēšanu, atzina biedrības "Dzīvnieku brīvība" valdes priekšsēdētāja Katrīna Krīgere.

 
Foto: LETA

Viņa minēja, ka "Dzīvnieku brīvība" jau ilgstoši norāda uz nepieciešamību Latvijā aizliegt audzēt dzīvniekus kažokādu ieguvei. Tostarp šobrīd tiek vākti paraksti petīcijas iesniegšanai Saeimā, lai ar likumu aizliegtu dzīvnieku audzēšanu zvēraudzētavās kažokādu un dekoratīvu apģērba elementu ieguvei.

"Dzīvnieku brīvībā" norādīja, ka Nīderlandes parlaments 23.jūnijā atbalstīja ātrāku zvēraudzēšanas izbeigšanu visā valstī, negaidot pārejas perioda beigas 2024.gadā, un paredzot kompensācijas esošo 128 fermu īpašniekiem, lai ierobežotu riskus tālākai Covid-19 vīrusa izplatībai. Lēmums pieņemts, jo zvēraudzētavās audzētās ūdeles var kļūt par rezervuāru koronavīrusa izplatībai - inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 17 no 128 ūdeļu fermām Nīderlandē.

"Dzīvnieku brīvībā" informēja, ka Nīderlandes parlaments lēmis arī par aizliegumu ūdeļu transportēšanai, izslēdzot jaunu ūdeļu ievešanu fermās, kurās dzīvnieki izkauti Covid-19 epidēmijas dēļ.

"Dzīvnieku brīvībā" vērsa uzmanību, ka jūnijā jaunā koronavīrusa radīta infekcija konstatēta arī divās ūdeļu fermās Dānijas ziemeļos. Lai noskaidrotu, cik plaši izplatīta šī problēma ir vietējās zvēraudzētavās, Dānijas Pārtikas un veterinārais dienests sācis testus 120 fermās visā valstī.

Jau ziņots, ka Nīderlandē 2013.gadā tika pieņemt kažokzvēru audzēšanas aizliegums, nosakot desmit gadu pārejas periodu.

Biedrība "Dzīvnieku brīvība" dibināta 2012.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Lasiet arī

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.