Rīgas ostā pirmajā ceturksnī pārkrauto kravu apmērs sarucis par 23,9%

Ekonomika
LETA 09:37, 14.04.2020 0

Rīgas brīvostā šogad pirmajā ceturksnī pārkrauti 6,36 miljoni tonnu kravu, kas ir par 23,9% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Visvairāk ostā 2020.gada pirmajos trijos mēnešos pārkrautas beramkravas - 3,781 miljons tonnu, kas ir par 28,3% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Vienlaikus ģenerālkravas ostā pārkrautas 1,839 miljonu tonnu apmērā, kas ir kritums par 12,9%, bet lejamkravas - 739,5 tūkstošu tonnu apmērā, kas ir kritums par 23,5%.

Pēc ostas sniegtās informācijas, pārkrauto kravu struktūrā lielāko īpatsvaru šogad pirmajos trijos mēnešos veidoja konteinerizētās kravas, apsteidzot līdzšinējo līderi - ogles.

Konteinerizētās kravas šogad pirmajos trijos mēnešos Rīgas ostā pārkrautas 1,169 miljonu tonnu apmērā, kas ir par 6% mazāk nekā 2019.gada pirmajā ceturksnī, veidojot 18,4% no kopumā ostā pārkrautajām kravām (gadu iepriekš - 14,9%).

Ogles šogad pirmajos trijos mēnešos Rīgas ostā pārkrautas 1,029 miljonu tonnu apmērā, kas ir 2,8 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, un veidoja 16,2% no kopumā ostā pārkrautajām kravām (gadu iepriekš - 35,1%).

Naftas produkti šogad pirmajā ceturksnī Rīgas ostā pārkrauti 727,3 tūkstošu tonnu apmērā, kas ir samazinājums par 24,2%.

Savukārt labība un labības produkti pārkrauti 583,8 tūkstošu tonnu apmērā, uzrādot pieaugumu par 65,1% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, bet koksnes granulas pārkrautas 538,8 tūkstošu tonnu apmērā, uzrādot pieaugumu par 9,4%.

2019.gadā Rīgas ostā pārkrāva 32,762 miljonus tonnu kravu, kas ir par 10,1% mazāk nekā gadu iepriekš, tostarp pirmajā ceturksnī - 8,352 miljonus tonnu.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Lasiet arī

Sabiedrība Jeļcins, VDK ģenerālis, patrioti... Kas vēl gribēja noslāpēt tranzītu caur LR

Mēģinājumi apturēt Krievijas graudu tranzītu nebūt nav pašreizējās modru aktīvistu paaudzes izgudroti. Viņi nebūt nav pirmie, kas aicina pārtraukt gan graudu, gan citu kravu tranzītu caur Baltijas valstu ostām.

Sabiedrība Kam ir izdevīga graudu tranzīta pārtraukšana caur Latviju

Pirmajos decembra datumos daži blogeri, pēc tam arī plašsaziņas līdzekļi uzsāka un attīstīja Krievijas graudu tranzīta tematu Latvijā. Precīzāk sakot, šā tranzīta aizliegšanas tematu. Kā tas ietekmēs Latvijas ekonomiku? Un kas ir šādu pašmāju sankciju labuma guvējs?

Ekonomika Rīgas osta: kravu plūsmas vairs nebūs tādas, kādas tās bija pirms kara

Šis gads ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā ir parādījis, ka, visticamāk, kravu plūsmas nekad, vai vismaz pārskatāmā nākotnē, vairs nebūs tādas, kādas tās bija pirms kara, aģentūrai LETA norādīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Ekonomika Rīgas ostā 11 mēnešos pārkrauto kravu apmērs pieaudzis par 9,5%

Rīgas brīvostā šogad 11 mēnešos pārkrauti 21,245 miljoni tonnu kravu, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.