Jautājam speciālistam. Kā pasargāt sevi no jaunām slimībām?

Veselība
VS.LV 22:43, 29.09.2022 0

Esmu vesela kā rutks un ceru, ka tā arī būs turpmāk, bet man ir ģimene, vīrs, bērni un mazbērni. Katru gadu rudenī uzrodas dažādu slimību uzliesmojusi, kā arī kaut kādas jaunas slimības – infekcijas. Lūdzu, vai varat brīdināt par jaunākajām saslimšanām, slimību uzliesmojumiem, lai varu būt zinoša, tādējādi pasargājot savus bērnus un mazbērnus. Jautāju tikai tādēļ, ka dzīvoju laukos un ir dzirdēti dažādi gadījumi, ka ārsti neprot noteikt diagnozi.

Leontīne

 

Jūsu uztraukums ir saprotams, tomēr uz jautājumu nebūs viennozīmīgas atbildes. Jo situācija tik tiešām mainās katru gadu, un arī vienām un tām pašām slimībām rodas dažādi jauni paveidi.

Protams, ja ir šaubas par to, ka ārsts nevar izšķirties par diagnozes noteikšanu, tad jāvēršas pie citiem speciālistiem – viena vai pat vairākiem. Katram ieteiktu sekot līdzi tam, kas notiek apkārt un izskan medijos. Tieši viņi informē sabiedrību par būtiskākajām aktualitātēm, tostarp jaunākajām saslimšanām.

Atliek tikai vakaros skatīties ziņu raidījumus, lai jau savlaicīgi esam informēti, vai un cik, piemēram, gripas saslimšanas gadījumi jau piefiksēti. Kā zinām, oktobrī jau Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) reģistrējis pirmos gripas saslimšanas gadījumus.

No mūsu puses varam teikt saviem lasītājiem, tiklīdz saņemsim ziņas par jaunākajām saslimšanām, tā informēsim par tām arī jūs.

Atbildēja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.