Šodienas un nākotnes ajūrvēdiskā klīnika Calendula Ungārijā

Veselība
VS.LV 13:47, 09.04.2021 1

Ungārijas pilsētā Šiofakā pie Balatona ezera jau 30 gadus darbojas unikāla dziedniecības iestāde CALENDULA, kuras speciālisti organiski apvieno mūsdienu rietumu medicīnas metodes un alternatīvās sistēmas – ajūrvēdu un tradicionālo ķīniešu medicīnu, u.tml. Mijiedarbībā austrumu un oficiālās metodes šajā klīnikā dod efektīvu risinājumu daudzām problēmām.

 

Sākotnēji klīnika specializējās balsta un kustību aparāta slimību, muguras pataloģiju, locītavu saslimšanu ārstēšanā. Meklējot inovatīvus veidus, kā palīdzēt ikvienam pacientam, klīnikas speciālisti atgriezās arī pie medicīnas pirmzināšanu avotiem. Meklējumu ceļā tika ieviestas jaunas tehnoloģijas, pilnveidotas jau esošās procedūras, izveidota sistēma, kuru vēlāk nosauca par CALENDULA metodi. Šodien šī metode ietver organisma attīrīšanu, medikamentozās terapijas, fizioterapiju, fitoterapiju, fiziskās nodarbības, kā arī zinātniskus pētījumus gan klīnikā, gan citās Ungārijas pētniecības iestādēs.

Klīnikā strādā izcili ārsti ar medicīnisko un ajūrvēdas izglītību, katram pacientam tiek nozīmēta individuāla ārstēšana. Klīnikas fitolaboratorijā ikkatram tiek piemeklēti tikai viņam atbilstoši preperāti, kuru receptes atrastas ajurvēdā, Ķīnas senajā medicīnā, Avicennas un Hipokrāta traktātos. Augi tiek ievākti tālās Ķīnas, Indijas un Vjetnamas ekspedīcijās, fitopreperātu izgatavošanai CALENDULA laboratorijās izmanto 2500 augus un minerālus. Laboratorija strādā bez brīvdienām, interesantais process netiek slēpts no pacientu acīm – to visu var apskatīt savām acīm.

Klīnika lepojas ar saviem panākumiem ekspresdiagnostikā, modernām medicīnas iekārtām un laboratorijām. Ārsti katru rītu no jauna izvērtē ikviena pacienta stāvokli, izvēloties ārstēšanas stratēģiju dienai, bet vakarā tiek izvērtēti individuālie rezultāti.

Lielu nozīmi klīnikā pievērš pacientu iespējām attīrīt organismu, turklāt tas tiek darīts šūnu līmenī, par pareizāko atzīstot no Indijas nākušo Pančakarmas sistēmu tās piecos etapos. Klīnikas darbības 30 gados Pančakarmu izmantojuši 125 000 pacientu no 30 pasaules valstīm.

Ir divas attīrīšanas programmas: Klasiskā Pančakarma un Kompleksā Pančakarma. Pirms tūkstoš gadiem atklātās metodes savu aktualitāti šodien nav zaudējušas. Klasiskajā Pančakarmā uzsvars tiek likts uz ajūrvēdu. Klīnikā netiek praktizētas tūristiem domātas “atvieglotas” procedūras. Nē, CALENDULA mērķis ir sniegt visefektīvāko ārstēšanu īsā laika posmā, jo laika mūsdienu cilvēkiem ir maz.

Vēlams, lai pacienti ierastos uz vismaz trīs, minimums uz divām nedēļām. Pančakarmas rezultāti ir sajūtami pēc desmit dienām, kad attīrījušies iekšējie orgāni. Objektīvie izmeklējumi (USG, u.tml.) parāda izmaiņas. Hipertonija, otrā tipa diabēts, gastrīts, spondiloze, poliartrīts, locītavu artroze – nav hronisku slimību, kuru ārstēšanā Pančakarma nepalīdz. Pančakarma ir kā ķermeņa grēksūdze, ne velti pacienti pēc tās savas sajūtas raksturo ar spārnu izaugšanu.

No kādām slimībām ārstē CALENDULA? No balsta un kustību aparāta slimībām, vielmaiņas un ēšanas traucējumiem, neiroloģiskajām, kardiovaskulārajām slimībām, imūnajām un alerģiskajām saslimšanām, reproduktīvajām problēmām, respiratorajām saslimšanām, bērnu alerģijām, imunitātes pazemināšanās un stājas traucējumiem.

CALENDULA viesu numuri atbilst viesnīcu četru zvaigžņu apkalpošanai, taču šeit vēl sagaida īpaša – ģimeniski draudzīga gaisotne, eikaliptu birzis, skats uz Balatona ezeru.

Ajūrvēdas un medicīnas klīnika Calendula , Ungārija, Šiofoka, Kende iela-2, +368433075

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.