7 pārtikas produkti, kurus droši var ēst pirms miega, nekaitējot figūrai

Veselība
11:21, 22.01.2021 0

Vai ir pārtikas produkti, kurus var ēst vakarā vai pat naktī pirms miega, nekaitējot figūrai? Medicīnas zinātņu doktors, Samaras Dietoloģijas un diētas terapijas pētniecības institūta direktors Mihails Ginzburgs pastāstījis, ka ir gan, vēsta RIA Novosti.

 

Pēc viņa teiktā, labāk ir vakariņot vismaz divas stundas pirms gulētiešanas. Tajā pašā laikā dažus pārtikas produktus ir atļauts ēst vēlāk, jo tiem ir nomierinoša iedarbība.

To skaitā, pēc Ginzburga teiktā, ir burkāni, gurķi un āboli: košļājot cilvēki nomierinās, samazinās trauksmes sajūta un stresa hormona kortizola līmenis. Arī mājputnu gaļa ir laba, jo tā satur triptofānu - aminoskābi, kas palīdz miegu regulējošā melatonīna ražošanā. Tāpat jūs varat ēst vārītas olas, olu kulteni bez piena un zivis, kā arī klijas bez garšas pastiprinātājiem - tās satur magniju, kas nomierina centrālo nervu sistēmu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Veselība Latvijā sāk piedāvāt īpaši saudzīgu redzes lāzerkorekciju

Procedūra, kas pazīstama kā uzlabotā virsmas ablācija (Advanced Surface Ablation, ASA) ir ļoti progresīvs veids, kā veikt fotorefraktīvo keratektomiju jeb radzenes pārveidošanu ar lāzeru. Tajā izmanto sarežģītus eksimēru lāzerus, kas spēj optimāli pielāgot procedūras gaitu, lai pārveidotu radzenes priekšējo virsmu un uzlabotu redzi.

Veselība Daudzām sievietēm svarīgākais: ko iesaka darīt Latvijas ginekologi (+VIDEO)

Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt muskulatūru.

Lasiet arī

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.