Profesore: Covid-19 pārslimojušos vajā reiboņi, atmiņas traucējumi un ne tikai

Veselība
LETA 14:02, 04.12.2020 1

Cilvēkiem, kuri pārslimojuši Covid-19, vēlāk bieži tiek novērotas dažādas veselības problēmas, tai skaitā daudziem ir neiroloģiskas kaites, kas var izpausties kā galvas reiboņi un atmiņas traucējumi, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas galvenā speciāliste infektoloģijā, profesore Ludmila Vīksna.

 

Saskaņā ar viņas teikto, daudziem pacientiem pēc viena vai dažiem mēnešiem veselības problēmas pāriet, bet pietiekami daudziem nopietnās sekas var turpināties ilgstoši.

Cilvēkiem, kuri pārslimojuši Covid-19, tiekot novēroti arī dažādu orgānu, tai skaitā nieru un aknu, bojājumi.

Vīksna atzina, ka līdzīgas sekas var būt arī pēc gripas un citu slimību pārslimošanas, tomēr Covid-19 pacientiem tās esot novērojamas biežāk.

"Diezgan droši jau es to varu apgalvot, ka cilvēkiem, kuri ir pārslimojuši Covid-19, ir daudz dažādu seku, parādību, kuras noteikti ar laiku gulsies uz veselības aprūpi," rezumēja speciāliste.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.