Anglijā bez maksas nodrošinās D vitamīnu. Kā tas saistīts ar Covid-19?

Veselība
Diena.lv 12:07, 29.11.2020 0

Anglijas iedzīvotājiem valdība paredzējusi nodrošināt bezmaksas D vitamīnu. Akciju plānots uzsākt janvārī, četros mēnešos nodrošinot D vitamīnu līdz pat teju trīs miljoniem cilvēku, atsaucoties uz izdevumu The Guardian, ziņo Diena.

 

Sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem, cilvēki iekštelpās uzturās vairāk nekā parasti, kas nozīmē, ka daudziem ir lielāks D vitamīna trūkuma risks.

Lielbritānijas Veselības un sociālās aprūpes ministrs Mets Henkoks norāda, ka valdība veic pasākumus, lai nodrošinātu neaizsargātajiem indivīdiem bezmaksas vitamīnus, kas ir svarīgi un nepieciešami, lai varētu turpināt savus darba pienākumus pat vistumšākajos ziemas mēnešos.

"Tas stiprinās iedzīvotāju vispārējo veselību, uzturēs viņu kaulus un muskuļu veselus, un pats svarīgākais - samazinās spiedienu uz mūsu veselības aprūpes sistēmu," norādīja Henkoks.

Sabiedrības veselības valsts aģentūra Anglijā iesaka iedzīvotājiem dienā uzņemt 10 mikrogramus D vitamīna no oktobra līdz marta sākumam, it īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri reti iet ārā, un cilvēkiem ar tumšu ādas krāsu.

Lielbritānijā tiek veikti pētījumi, lai izpētītu saikni starp D vitamīnu un Covid-19 izplatību. Londonas Karalienes Marijas universitātē tiek veikts projekts, kas pēta, vai cilvēku D vitamīna trūkuma novēršana ziemas periodā var samazināt Covid-19 un citu akūto elpceļu infekciju risku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.