Par Covid-19 kontaktpersonām ģimenes ārsti turpmāk uzzinās E-veselības portālā

Veselība
LETA 11:44, 22.11.2020 0

Turpmāk ģimenes ārsti paziņojumus par to pacientiem noteiktu Covid-19 kontaktpersonas statusu no Slimību kontroles profilakses centra (SPKC) saņems E-veselības portāla sadaļā "Pastkastīte", informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sintija Gulbe.

 
Foto: LETA

Gulbe uzsvēra, ka informācija E-veselības portālā būs pieejama gan ģimenes ārstam, gan pacientam, bet statusa piešķiršana var ilgt līdz piecām darba dienām. Informāciju NVD E-veselībā ievietos reizi dienā pēc datu saņemšanas no SPKC, kas tos iegūst, veicot Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu.

Informāciju par kontaktpersonām SPKC saņem, veicot inficēto personu aptauju, sadarbojoties ar ārstniecības iestādēm, darba devējiem, izglītības iestādēm, kur ir reģistrēts Covid-19 gadījums. Tā, piemēram, ja darba kolektīvā tiek konstatēts darbinieks ar apstiprinātu Covid-19 infekciju, darba devējs, atbilstoši SPKC rekomendācijām, apzin kontaktpersonas un šo informāciju nodod tālāk SPKC epidemiologiem, kuri to apkopo un nodod NVD, teica Gulbe.

NVD nodrošina informācijas tālāku apriti E-veselības portālā. "Tiek vienlaikus nosūtīta vēstule iedzīvotājam un ģimenes ārstam, kurš uzsāk kontaktpersonas medicīnisko novērošanu. Tāpat kontaktpersonas statusu var noteikt arī ģimenes ārsts savā praksē reģistrētām personām, piemēram, gadījumos, ja pacientam ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19 un ar viņu kopā dzīvo vēl vairākas citas pie konkrētā ģimenes ārsta reģistrētas personas" uzsvēra NVD pārstāve.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.