Satraucoši! Aizvien mazāk iedzīvotāju diennaktī izdzer ieteicamo ūdens devu

Veselība
LETA 22:52, 25.10.2020 1

Piecu gadu laikā par 12% samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri diennaktī izdzer pietiekami daudz ūdens, liecina jaunākais "Mana Aptieka un Apotheka Veselības indekss".

 
Foto: LETA

Kā informēja "Apotheka" komunikācijas vadītāja Inga Cīrule, eksperti uzsver, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem jāpievērš īpaša uzmanība dienā uzņemtā šķidruma daudzumam, jo tas nepieciešams ne vien normālai organisma funkcionēšanai, bet arī var būtiski palīdzēt stiprināt imunitāti.

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju diennaktī neizdzer pietiekami daudz ūdens. Starp retākajiem ūdens patērētājiem ir vīrieši - 62%, un cilvēki ar neveselīgu dzīvesveidu - 71%. Savukārt sievietes un cilvēki ar veselīgu dzīvesveidu ūdeni nepietiekamā daudzumā patērē attiecīgi 50% un 49%.

Kā norāda aptieku tīkla "Apotheka" sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa, pirms pieciem gadiem pētījuma rezultāti liecināja, ka vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju diennaktī izdzer vismaz 1 līdz 1,5 litrus ūdens, tikmēr šogad šis skaitlis jau ir mazāks - vien 44%.

Kā norāda eksperti, gada aukstajos mēnešos cilvēki mēdz ģērbties vairākos slāņos, ietīties segās un atrasties apsildītās telpās. Šāda mākslīgi apsildīta vide var izraisīt tā saucamo ziemas dehidratāciju, kuru ir grūtāk pamanīt, jo cilvēki mazāk svīst, kas ir galvenais dehidratācijas rādītājs vasarā.

Aukstajā laikā cilvēka ķermenis mitrumu zaudē arī citos veidos, piemēram, ar mutes un deguna izelpu, ko vislabāk var redzēt tieši ziemā. Turklāt būtiski atcerēties dzert ūdeni arī tad, ja to negribas - slāpju neesamība automātiski nenozīmē to, ka ķermenis ir saņēmis pietiekami daudz ūdens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.