• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dzierkals: Mūsdienās visas izlases māk spēlēt hokeju, nav pastaigu pa parku

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:33, 08.04.2023


Pārbaudes mači pret nevienu valstsvienību nav pastaiga pa parku, pēc uzvaras pār Poliju secināja Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase piektdien otrajā pārbaudes mačā pirms pasaules čempionāta ar 2:0 uzvarēja Poliju. Pirmos vārtus 14.minūtē mazākumā guva Dzierkals.

"Pretinieki nokļūdījās piespēlē, centos izskriet viens pret vārtsargu, bet bija pārāk maz vietas. Izpildīju metienu, ieraudzīju atlēkušo ripu un vēlreiz centos dabūt to vārtos. Vārtsargs uz sekundi pazaudēja ripu, kas ļāva apvest vārtus un iemest," vārtu gūšanas brīdi atcerējās Dzierkals.

Atšķirībā no Latvijas izlases, pirmo divu pārbaudes spēļu pretiniece Polija šopavasar spēlēs pēc spēka otrajā divīzijā. "Mūsdienās visi māk slidot, skriet un spēlēt hokeju. Mači pret nevienu valstsvienību nav pastaiga pa parku," par pretiniekiem teica uzbrucējs.

Lai gan Dzierkals klubu līmenī pēdējo maču aizvadīja pirms mēneša, viņš esot gatavs pārbaudes mačiem, jo dažas dienas pēc sezonas beigām atsācis treniņus. "Centos nekādu pauzi neņemt un uzturēju sevi pēc iespējas labākā formā. Ja ilgi iepauzē, pēc tam ir atkal grūti atsākt," uzsvēra hokejists.

Piektdienas mačā Dzierkals sākumā bija nomināli pirmajā maiņā kopā ar Renāru Krastenbergu un Filipu Bunci. Viņš gan rēķinās, ka turpmākajās spēlēs būs citādāks maiņu sadalījums un partneri.

"Šobrīd izlasē ir daudz jaunu cilvēku un vēl gaidām papildinājums. Tagad cenšamies uzņemt spēļu ritmu un to uzturēt. Protams, ka katra maiņa cenšas kaut ko pārrunāt, taču rēķināmies ar izmaiņām. Viens no grūtākajiem uzdevumiem ir realizēt kopīgu taktiku, jo katrs esam no savas komandas," secināja Dzierkals.

Cīņa par vietu sastāvā būs grūta, jo hokejistus īpaši vilina spēlēšana čempionātā savu skatītāju priekšā, atzina Dzierkals. "Veselīga konkurence nekad nevienam nav nākusi par sliktu," teica uzbrucējs.

Pēc sezonas šķīrušies Dzierkala un Čehijas kluba Česke Budejovices "Motor" ceļi, taču hokejists ir visnotaļ mierīgs, uzsākot gatavošanos pasaules čempionātam.

"Esam apdrošināti, turklāt arī pašam bijusi pieredze, ka var noslēgt līgumu arī vēlāk. Par to ļoti neuztraucos. Vienmēr esmu vēlējies pārstāvēt izlasi ar lepnumu un godu," pauda Dzierkals.

Aizvadīto sezonu 26 gadus vecais Dzierkals vērtē objektīvi, lai gan sakrāto punktu (52 spēlēs 7+14) bijis mazāk nekā pērn Plzeņas "Škoda" rindās (54 mačos 10+22), viņš centies palīdzēt komandai.

"Komandai negāja pārāk labi, bet tāds ir hokejs - kāds uzvar, cits zaudē. Netikām izslēgšanas turnīrā, arī pašam punktu raža nebija tāda, kā pirmajā sezonā Čehijā. Bija citādāka loma komandā, taču darīju visu un centos palīdzēt savai komandai ar savām labākajām īpašībām. Piemēram, ir hokejisti ar maz gūtiem vārtiem, bet, ja paskatās kā viņi stāv vārtu priekšā... Ne vienmēr visi varoņi ir uz skatuves," stāstīja Dzierkals.

22. un 23.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī notiks spēles ar Šveices komandu. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4.maijā viesos ar Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.