• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kurucs debitējis Rockets komandā ar pārliecinoši labāko lietderību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:15, 17.01.2021


Latviešu basketbolists Rodions Kurucs sestdien piedzīvoja debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Hjūstonas "Rockets", gūstot divus punktus un kopā ar jauno vienību piedzīvojot zaudējumu.


Foto: LETA

"Rockets" viesos ar rezultātu 91:103 (30:21, 23:29, 19:25, 19:28) piekāpās Sanantonio "Spurs" komandai.

Kurucs trešdien jaunās sezonas līdz šim iespaidīgākajā darījumā, kurā bija iesaistīta NBA superzvaigzne Džeimss Hārdens, no Bruklinas "Nets" nonāca "Rocekts" komandā. Iepriekšējā mačā viņš vēl nevarēja piedalīties, bet sestdien devās laukumā, kur pavadīja 21 minūti un 18 sekundes, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un aizmetot garām grozam visus četrus tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, divreiz kļūdījās un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Kurucam vienīgajam no "Rockets" basketbolistiem bija pozitīvs +/- rādītājs (+13), turklāt tas bija pārliecinoši labākais komandā.

"Rockets" komandā ar 24 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām izcēlās Kristians Vuds, tāpat 24 punktus guva Meisons Džounss, bet 21 punkts bija Benam Maklemoram.

"Spurs" rindās ar 24 punktiem atzīmējās Demars Derouzens, bet 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Dežuntem Marejam, kamēr 13+11 šajos divos statistikas rādītājos iekrāja Jākobs Pēltls.

Hjūstonas vienība šajā mačā varēja izmantot tikai astoņu spēlētājus, bet pretiniekiem laukumā devās deviņi basketbolisti.

Ja "Nets" komandā Kurucs šosezon bija radis doties laukumā, kad mača rezultāts bija izšķirts, tad sestdien viņam bija iespēja iesaistīties spēlē jau no ceturtās minūtes. Lai gan saspēlētības trūkuma dēļ neizdevās veiksmīgi noslēgt dažus uzbrukumus, tomēr ar Kurucu laukumā "Rockets" ieguva vadības grožus un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 30:21. Kurucs savus pirmos punktus "Rockets" kreklā guva septītajā minūtē, kad pēc Vuda atjautīgas piespēles ar metienu no groza apakšas panāca 17:10.

Pārējā mača gaitā latvietim neizdevās realizēt četrus tālmetienus, taču "Rockets" līdz trešās ceturtdaļas beigām lielākoties bija vadībā. Savukārt visu ceturto ceturksni priekšā atradās "Spurs", kas svinēja uzvaru ar rezultātu 103:91.

"Rockets" ar četrām uzvarām 11 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 14.vietu, kamēr "Spurs" ar septiņiem panākumiem 13 cīņās ir septītā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.