Meldere arī nākamajā sezonā pārstāvēs Venēcijas komandu

Sports
LETA 13:49, 24.06.2020 0

Latviešu spēka uzbrucēja Laura Meldere arī nākamajā sezonā pārstāves Itālijas basketbola klubu Venēcijas "Umana Reyer".

 
Foto: FIBA

19 gadus vecā basketboliste Venēcijas kluba sistēmā ir kopš 2017./2018.gada sezonas, kad sacentās vēl junioru čempionātā un A2 sērijā.

Iepriekšējā sezonā viņa septiņās FIBA Eirolīgas spēlēs nepilnās astoņās minūtēs vidēji guva 1,1 punktu un izcīnīja 0,7 atlēkušās bumbas. Itālijas čempionātā viņai 13 mačos caurmērā septiņās minūtēs bija 2,6 punkti un 1,3 bumbas zem groziem.

"Esmu ļoti laimīga, ka varu turpināt spēlēt Venēcijas komandā. Man ir ļoti svarīgi spēlēt Itālijas un Eiropas mērogā nozīmīgā klubā. "Reyer" ir lieliska organizācija, un man nekad nekā nav trūcis. Mans mērķis vienmēr ir darīt visu pēc iespējas labāk. Turpināšu progresēt un dot savu artavu komandai," klubs citē Melderes teikto.

Pirms došanās uz Venēciju Meldere spēlēja Latvijā, pārstāvot "Cēsu", Latvijas U-16 izlases un "Rīga"/TTP-1 komandas.

Viņa pārstāvējusi Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos, kā arī spēlējusi U-17 un U-19 Pasaules kausa izcīņās. 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Meldere debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kur divos mačos spēlējusi vidēji 13 minūtes, guvusi 4,5 punktus un izcīnījusi 4,5 atlēkušās bumbas.

Itālijas čempionāta pārtraukšanas brīdī venēcietes turnīra tabulā ieņēma otro vietu, bet FIBA Eirolīgā "Umana Reyer" grupā ieņēma piekto vietu un tai sezona bija jāturpina FIBA Eirokausā.

Iepriekšējās divas sezonas Venēcijas komandā spēlēja viena no vadošajām latviešu basketbolistēm Anete Šteinberga. Šobrīd klubam ir līgumi ar divām ārzemniecēm - Melderi un lietuviešu centra spēlētāju Gintaru Petronīti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā pastiprinātā režīmā tiks uzraudzīts Uzvaras parks

Rīgā padomju režīma un agresorvalsts slavināšana netiks pieļauta, uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda ozola ("Kods Rīgai").

Sabiedrība Lems par izmaiņām, lai skolēni varētu atteikties no krievu valodas apguves

9.maija Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir iekļauti 22 jautājumi.

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.