SOK prezidents: Olimpiādes atcelšana būtu visnetaisnīgākais risinājums

Sports
LETA 14:48, 22.03.2020 0

Aizvien pieaugošas kritikas apstākļos Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs sestdien sportistu labad aizstāvēja plānu šīs vasaras Tokijas olimpiskās spēles aizvadīt paredzētajā laikā par spīti koronavīrusa uzliesmojumam.

 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pieaug sportistu un amatpersonu spiediens uz SOK atlikt spēles, kas paredzētas šovasar no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Problēmas radušās arī Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) darbībā, fiksējot dopinga pārkāpumus, taču piektdien WADA pieņemtās jaunās vadlīnijas vismaz daļēji ir atrisinājušas mēģinājumu "tīrajiem" atlētiem būt vienādās starta pozīcijās ar tiem, kuri blēdās ar dopinga palīdzību.

"Atcelšana iznīcinātu 206 nacionālo olimpisko komiteju un SOK bēgļu komandas 11 000 sportistu olimpisko sapni," savu viedokli vācu radio SWR pamatoja Bahs. "Tāda atcelšana būtu visnetaisnīgākais risinājums.

Bahs arī sacīja, ka to sarežģītības dēļ "jūs nevarat atlikt olimpiskās spēles kā, piemēram, futbola spēli nākamajā sestdienā," un uzstāja, ka jebkuram lēmumam bija nepieciešama uzticama un skaidra informācija.

Bahs uzstāj, ka lēmuma pieņemšanai ir pāragri, taču arī viņš ir apliecinājis "New York Times", ka tiek "apsvērti dažādi scenāriji", kuru starpā nav nav pilnīgas spēļu atcelšanas.

Pagaidām nesteidzīgu pozīciju ietur arī ASV Olimpiskā un paralimpiskā komiteja (USOPC).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Lasiet arī

Ekonomika No Bolderājas uz Siguldu var doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ekonomika Aviokompānija «airBaltic» emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā, otrdienas vakarā tviterī paziņojis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).