• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķibermanis ar Mikni tiek pie bronzas PČ - vienīgie spēj konkurēt ar vāciešiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 17:56, 23.02.2020


Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni svētdien Altenbergas trasē izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās.


Foto: LETA

Tikmēr olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ar Intaru Dambi bija 12.vietā, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ieņēma 17.pozīciju.

Par pasaules čempionu tika kronēts titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Margisu Torstenu.

Melbārdis pasaules čempionātos divniekos startējis astoņas reizes, 2015.gadā kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnot sudrabu. Ķibermanim bagāžā ir sešis čempionāti un ceturtā vieta 2017.gadā, bet Bērziņš pērn savā debijā ieņēma 21.pozīciju.

Altenbergas trasē šosezon līdz šim bija startējis tikai Melbārdis, kurš šeit decembrī piedalījās Eiropas kausa sacensībās, vienos no divnieku mačiem izcīnot otro vietu.

Pasaules kausa sezonā no astoņām sacensībām Ķibermanis uzvarēja divos Siguldā notikušajos mačos, kā arī guva godalgas Laplaņā un Sanktmoricā. Kopvērtējumā viņš piekāpās tikai vācietim Frančesko Frīdriham, kurš sezonas pēdējās sacensībās nepiedalījās, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Kvotas uz pasaules čempionātu noskaidrojās pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma, kas šosezon bija pēdējais etaps divniekiem. Latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē varēs cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos ar divām.

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras.

Nākamajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.