• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Handbola izlase neturpinās sadarbību ar galveno treneri Uščinu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 16:20, 13.02.2020


Latvijas Handbola federācija (LHF) pēc līguma termiņa beigām nolēmusi neturpināt sadarbību ar Latvijas nacionālas izlases galveno treneri Armandu Uščinu, informē LHF.



Uščins pie Latvijas nacionālas izlases stūres stājās 2017.gada maijā. Tieši viņa vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā, kvalifikācijas sacensībās pārspējot arī vienu no vadošajām Eiropas handbola izlasēm Slovēniju. Eiropas čempionātā janvārī Latvija grupā piekāpās nākamajai čempionei Spānijai (22:33), Nīderlandei (24:32) un Vācijai (27:28).

"Gribam pateikt lielu paldies Armandam Uščinam par padarīto darbu šo vairāk nekā divu ar pusi gadu laikā. Skaidrs, ka īpaši gan LHF, gan visa handbola sabiedrība novērtē to, ka Uščina vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā," LHF citē Latvijas nacionālās izlases direktors Renāra Līča teikto.

Līcis atklāj, ka federācija grib spert nākamo soli izlases attīstībā un uzsākusi jauna galvenā trenera meklējumus. "Mūsu prioritāte ir ārzemju speciālista atrašana, kurš varētu sniegt pievienoto vērtību visa Latvijas handbola attīstībai. Savukārt Armandam vēlam veiksmi un panākumus turpmākajā trenera karjerā. Ceram, ka Armands arī turpmāk būs uzticīgs Latvijas handbolam," situāciju komentē Līcis.

Spēlētāja karjeras laikā Uščins spēlējis Latvijā un Vācijā, daudzus gadus pārstāvējis arī nacionālo izlasi. Uščins ir viens no trim handbolistiem (vēl arī Margots Valkovskis un Dmitrijs Bražņikovs), kas valstsvienībā aizvadījis vairāk par simts spēlēm - 128. Pēdējo spēli Latvijas izlasē Uščins aizvadīja 2013.gada 15.jūnijā pret Horvātiju.

Zīmīgi, ka arī divi iepriekšējie Uščina priekšgājēji - Uģis Vikštrems un Valdis Labanovskis - no amata tika atbrīvoti tikpat negaidīti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.