• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viļakā demontēts padomju režīmu slavinošais piemineklis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:43, 18.07.2024


Demontēts Viļakas skvērā esošais padomju režīmu slavinošais piemineklis, informē Balvu novada pašvaldība.



Piemineklis Viļakas pilsētas skvērā sākotnēji nebija iekļauts demontējamo pieminekļu sarakstā, jo pastāvēja varbūtība par apbedījumu esamību piemiņas vietā. Šādi apbedījumi netika konstatēti.

Gan pirms demontāžas darbu veikšanas, gan demontāžas darbu laikā notika novērošana un zondēšana, lai gūtu pārliecību par apbedījumu esamību vai neesamību tā atrašanās vietā, uzsver pašvaldība.

Pagājušā gada 27.jūlijā Balvu novada dome pieņēma lēmumu par Viļakas skvērā esošā padomju režīmu slavinošā pieminekļa demontāžu.

Piemineklis Viļakas skvērā uzcelts padomju sarkanajiem partizāniem un bija padomju varas slavinošs piemineklis, tāpēc pašvaldība nolēma šo pieminekli demontēt atbilstoši likumā "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" noteiktajām normām.

Latvijas Okupācijas muzejs izvērtēja, ka demontētā objekta oriģinālajām detaļām un fragmentiem nav mākslinieciskās vērtības, arhitektoniskās kvalitātes un kultūrizglītojošas vai izglītojošas nozīmes, tāpēc demontētā objekta oriģinālās detaļas un fragmenti tika atzīti par bezsaimnieka būvgružiem un utilizēti.

Pēc lēmuma pieņemšanas pērn Balvu novada pašvaldība veica tirgus izpēti, nosakot, ka demontāžas darbus veiks šogad.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sāksies vērienīgās mācības «Namejs»

No šodienas līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu, aģentūru LETA informēja NBS.

Sabiedrība Peldvietās saglabājas līdz 21 grādam silts ūdens

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē daudzviet svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Pēc rekonstrukcijas Saeimas nama jumts būs staigājams (+VIDEO)

Pirmais Vidzemes bruņniecības nams bija celts 1755. gadā.

Sabiedrība Pēcpusdienā daudzviet valstī gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Lasiet arī

Kriminālziņas Godinās rīdzinieci, kura palīdzēja atgūt nolauzto taktilo Brīvības pieminekli

Trešdien, 14.februārī, plkst.13.30 Rātsnamā tiks godināta rīdziniece, kura palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilo Brīvības pieminekli.

Sabiedrība Nacionālās pretošanās kustības piemineklim saziedoti tikai 7000 eiro

Piemineklim, ar kuru plānots godināt nacionālās pretošanās kustības dalībniekus, no vajadzīgajiem 100 000 eiro saziedoti gandrīz 7000 eiro, informēja Latvijas Okupācijas muzeja pārstāve Anete Enikova.

Kultūra Kijivā demontēts piemineklis komandierim Nikolajam Ščoram

Sestdien Kijivā demontēts piemineklis pilsoņkara komandierim Nikolajam Ščoram, kas ilgu laiku tika uzskatīts par vienu no Ukrainas galvaspilsētas slavenākajiem pieminekļiem.

Sabiedrība Pienākumu demontēt padomju pieminekļus atzīst par atbilstošu Satversmei

Satversmes tiesa (ST) ceturtdien par atbilstošām Satversmei atzinusi normas, kas uzliek par pienākumu demontēt padomju režīmu slavinošus objektus Daugavpilī.