• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:41, 01.05.2024


No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.


Foto: LETA

Mācību laikā notiks tanku šaušanas sacensības, kuru mērķis ir stiprināt NATO sabiedroto spēku integrāciju un uguns jaudu.

Mācībās "CAT 24" piedalīsies Itālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Spānijas un Vācijas tanku un kaujas mašīnu vienību apkalpes. Mācībām ir svarīga loma vienību taktiku, metožu un procedūru integrēšanā un pieredzes apmaiņā, kas uzlabo aizsardzības un uzbrukuma operāciju izpildi.

Sacensību dalībnieki, kuri uzrādīs vislabākos rezultātus, tiks apbalvoti ar vēsturisko trofeju, kas uz Latviju atvesta no Vācijas.

Tanku sacensības ar nosaukumu "CAT" pirmo reizi tika rīkotas 1963.gadā un pēdējo reizi tās notika 1991.gadā.

Kanāda vada NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, un šobrīd to veido vairāk nekā 1900 karavīru no Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Ziemeļmaķedonijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Kanādas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā. Kaujas grupa ir veiksmīgi iekļāvusies Sauszemes spēku Mehanizētajā brigādē, kuras sastāvā piedalās kopīgās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem.

Tāpat kaujas grupa regulāri rīko un piedalās arī starptautiskās militārās mācībās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Mācību dēļ var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos

Aizsardzības ministrijas rīkoto mācību dēļ ceturtdien uz neilgu laiku var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos ap Aizsardzības ministrijas ēku kompleksu.

Ekonomika Konferencē aktualizēs pieaugušo mācīšanās nozīmi

Lai ar praktiskiem, aizraujošiem cilvēkstāstiem iedvesmotu pieaugušos turpināt mācīties arī ārpus formālās izglītības sistēmas un veicinātu mācīšanās kultūru, 29.martā rīkos ilgtspējīgai izglītībai veltītu bezmaksas iedvesmas konferenci "Zinātgriba".

Sabiedrība Ķemeros notiks militārās mācības

Ķemeros notiks militārās mācības, uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Šodien notiks LDz civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības mācības

Līvbērzes dzelzceļa stacijas ceturtā ceļa teritorijā šodien plkst.11 notiks VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) kompleksās civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, informē LDz pārstāvji.