• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts policijas priekšniekam piešķirs ģenerāļa pakāpi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:42, 22.04.2024


Valdība drīzumā plāno lemt par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojuma projekts.


Foto: LETA

Patlaban VP šī pakāpe ir Ruka vietniekiem Andrejam Grišinam un Normundam Grūbim.

Rukam pulkveža pakāpe ir piešķirta 2020.gada 12.augustā. Likums paredz, ka ģenerāļa pakāpi piešķir pēc piecu gadu nodienēšanas pulkveža pakāpē. Vienlaikus likums paredz, ka kārtējo pakāpi pirms noteiktā termiņa var piešķirt kā apbalvojumu.

IeM argumentējusi vairākus faktorus, kas liecina par pakāpes piešķiršanu.

Ruka vadībā 2021.gadā VP tika sāktas strukturālās un darba organizācijas pārmaiņas, lai iestādes pakalpojumi kļūtu iedzīvotājiem pieejamāki, efektīvāk organizējot policijas rīcībā esošos resursus. Restrukturizācijas pasākumu īstenošanas laikā veiktas būtiskas izmaiņas policijas struktūrā, funkciju un resursu pārdalē, kā arī ir nodrošināta darbības efektivitātes paaugstināšana un procesu pilnveidošana.

Reformā uzsverama arī VP Iekšējās audita nodaļas izveidošana un Informatīvā tālruņa līnijas izveidošana, kas tiek pārveidota par Klientu atbalsta nodaļu. VP koledžas struktūrā izveidots Izmeklētāju mācību centrs. Atbilstoši VP padomes sēdē apstiprinātajai "VP interneta policijas darbības koncepcijai" tika ieviesta "Interneta policija" un turpinās darbs pie personāla un materiāltehniskā aprīkojuma jautājumu risināšanas.

Ar grozījumiem Kriminālprocesa likumā, ieviests izmeklētāja palīga institūtu, kas ļauj dažādus tehniskus un organizatoriskus uzdevumus uzdot pildīt izmeklētāja palīgam.

Līdz ar izmeklētāja palīga amata vietu ieviešanu, Ruks ir uzsvēris izmeklētāja palīga institūta ieviešanas būtiskumu un veicinājis aktīvu šo amata vietu komplektēšanu, darbinieku atlasi un pareizu izmeklētāja palīgu darba organizēšanu, lai šī atbalsta personāla piesaiste sniegtu vislielāko pienesumu darba pareizai organizēšanai, plānošanai un efektīvai noziedzīgu nodarījumu atklāšanai.

Tāpat policijā tika restrukturizēta VP Galvenā kriminālpolicijas pārvalde, tās paspārnē izveidojot Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldi. Aptverot minētās jomas centralizēti, kibernoziegumu apkarošanas jomā ir iespēja vienkopus koncentrēt speciālistus, attīstīt un efektivizēt izmeklēšana praksi, sadarbību ar citām struktūrvienībām, starptautisko sadarbību un veicināt sabiedrības uzticību policijas spējām apkarot noziedzību arī kibervidē.

Finansējums sistēmiskām, mērķtiecīgām un pārdomātām investīcijām nekustamajos īpašumos Iekšlietu ministrijai nav piešķirts, taču 2022.gadā ar Ruka iesaisti un efektīvu VP prasību definēšanu ir izdevies panākt konceptuālu atbalstu nomas risinājumam un finansējuma piešķiršanu saistīto kapitālo un uzturēšanas izdevumu segšanai Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību izvietošanai abos Daugavas krastos.

Ruks arī ņēmis aktīvu līdzdalību konsorcija "Iekšējās drošības akadēmija" izveidē, tostarp konstruktīvu priekšlikumu un ideju piedāvājumā.

IeM arī norādījusi, ka Ruka izglītība pilnībā atbilst normatīvajos aktos izvirzītājām prasībām - Latvijas Universitātē iegūts akadēmiskais maģistra grāds tiesību zinātnē un Latvijas Policijas akadēmijā iegūts profesionālais bakalaura grāds tiesību zinātnē, amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtējums ir A1.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Kriminālziņas Valsts policija noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju

Rīga, 20.apr., LETA. Atļautā braukšanas ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija piektdien ir noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju, informēja Valsts policija.