Saeima turpinās darbu pie aizlieguma lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā

Sabiedrība
LETA 13:20, 07.04.2024 0

Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija otrdien, 9.aprīlī, turpinās strādāt pie aizlieguma noteikšanas lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā.

 
Foto: LETA

Apakškomisija iepriekš atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kompromisa priekšlikumu noteikt aizliegumu lietot pesticīdus līdz 25 metru rādiusā ap dzīvojamām mājām.

VARAM priekšlikums paredz noteikt aizliegumu, ja mājas īpašnieks būs deklarējis to Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, un tas stātos spēkā attiecībā uz lauksamniecības zemi, kas vēl nav apstrādāta nākamā gada ražas iegūšanai.

Deputāts Ingmārs Līdaka (AS) iepriekš sēdē vaicāja, vai tika izsvērts alternatīvs attālums, kas "būtu godīgāks pret lauku iedzīvotājiem". Politiķa ieskatā, piemēram, 50 metri būtu labāks variants. Arī deputāte Skaidrīte Ābrama (P) piekrita paustajam, sakot, ka 25 metri ir ļoti tuvu mājām.

VARAM pārstāve sacīja, ka par šo jautājumu darba grupā bija plašas diskusijas, par ko joprojām nav kopīgas vienošanās. 25 metri ir ministrijas piedāvātais kompromiss.

Līdaka sacīja, ka normālā lauku sētā mājas pamati atrodas vismaz 25 metrus no saimniecības ēku tālākā pamata. "Tas ir kā gandrīz iebraukt pagalmā," izteicās politiķis.

Apakškomisija nolēma turpināt strādāt pie priekšlikumu izstrādes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).