• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā popularitāti gūst viedo ciemu kustība (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:10, 14.03.2024


Turpinot stiprināt aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība "Latvijas Lauku forums".


Alsungas novada iedzīvotāji strādā, lai iedzīvinātu viedā ciema ideju.

Biedrība "Latvijas Lauku forums" līdz 2024.gada 28.martam aicina Latvijas ciemus un kopienas lauku apvidos pieteikties atpazīstamības zīmei "VIEDAIS CIEMS 2024". Viedais ciems ir kopiena, kas negaida, kad pārmaiņas notiks ar viņiem, bet rīkojas!

Iniciatīva tiek īstenota ar mērķi izcelt un spēcināt lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus aktīvākas un iesaistošākas kopienas dzīves veidošanā un inovatīvu risinājumu īstenošanā esošajiem izaicinājumiem.

Lai iegūtu atpazīstamības zīmi "VIEDAIS CIEMS 2024", kopienai jābūt vienotam mērķim un nākotnes redzējumam, kopīgi jāveido un jāievieš risinājumi, kas balsīti kopienas vajadzībās un resursos, radot ilgtspējīgas sociālās, ekonomiskās vai tehnoloģiskās inovācijas, kas palīdz uzlabot dzīves kvalitāti kopienas teritorijā.

Kopienu pieteikumus izvērtēs ekspertu žūrija, kuru veido vides ilgtspējas, līdzdalības, mārketinga un citu jomu eksperti, kā arī praktiķi no kopienām un vietējām rīcības grupām. Atpazīstamas zīme "VIEDAIS CIEMS 2024" tiks pasniegta Latvijas Lauku foruma rīkotajā kopienu salidojumā "Kopienu persilādē" 2024.gada 28.jūnijā. Atpazīstamības zīmes ieguvēji un kandidāti kļūs par daļu no Latvijas viedo ciemu tīkla, iegūstot plašākas atpazīstamības un sadarbības iespējas, kā arī atbalstu no mentoriem savas kopienas darbības attīstībai.

Viedo ciemu ideja un kustība Eiropā kļūst arvien populārāka. Latvijā atpazīstamības zīmes "Viedais Ciems " piešķiršanas kampaņa tiek īstenota nu jau ceturto gadu. Publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied zeme" sadarbībā ar projekta partneriem biedrībām "Pierīgas Partnerība" un "Jūras Zeme" 2021.gadā uzsāka kampaņu, kuru īstenoja "LLF sadarbnīca". Turpinot stiprināt lauku aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība "Latvijas Lauku forums", veidojot to plašākā - visas Latvijas mērogā.

2023.gada atpazīstamības zīmes "VIEDAIS CIEMS 2023" ieguvēju - biedrības "Jaunolaines attīstībai" valdes locekle Maija Bebre uzsver, ka zīmes iegūšana dod gandarījumu par sasniegto, sniedz ticību tam, ka izdarītais un plānotais darīt ir kādam nozīmīgs, un dod pienesumu Latvijai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Būs smagi: pašvaldības nākamo gadu gaida ar bažām

Nākamais gads pašvaldībām būs finansiāli smags, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sabiedrība Rēzeknes novada pašvaldība saņēmusi augstu Eiropas Savienības atzinību (+VIDEO)

Tīklošana ir palīdzējusi izveidot izglītības projektus.

Sabiedrība Nākamajā gadā pašvaldībām nebūs «viegli laiki» - eksperts

Lai arī nākamā gada valsts budžets kopumā vērtējams kā "gana labs", pašvaldībām nākamajā gadā nebūšot "viegli laiki", intervijā Latvijas Radio Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Normunds Audzišs.

Ekonomika LPS: 15 gadu laikā pašvaldību ceļu finansējums ir samazinājies uz pusi (+VIDEO)

"Līdzekļu vairs nav ne tikai attīstībai, bet pat pamatfunkcijām".