• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas vēstnieks Latvijā aicina aizliegt sadarboties ar Krievijas pilsētām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:46, 10.09.2024


Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saņēmusi Ukrainas vēstnieka Latvijā Anatolija Kucevola vēstuli, kurā viņš aicina ar likumu aizliegt Latvijas pašvaldībām sadarboties ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām.


Foto: LETA

Vēstnieks vērsis komisijas uzmanību uz vēl joprojām spēkā esošiem atsevišķu Latvijas pilsētu sadarbības līgumiem ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām un aicina Latvijas tiesību aktos iestrādāt, ka šādas attiecības ar agresorvalsti un tās partnervalsti tiek kategoriski nosodītas.

Ņemot vērā vēstuli, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē trešdien paredzēts spriest par iespējamiem grozījumiem Pašvaldību likumā, nosakot, ka pašvaldībai ir pienākums pārtraukt sadarbību ar ārvalsts pašvaldību, ja to pieprasa Ārlietu ministrija nolūkā īstenot vienotu valsts ārpolitiku, liecina sēdes darba kārtība.

Iespējamie grozījumi paredz papildināt Pašvaldību likumu, nosakot, ka pašvaldībai vai pašvaldību biedrībai ir pienākums pārtraukt sadarbību un izbeigt sadarbības līgumu ar ārvalsts pašvaldību, pašvaldību apvienību un citām ārvalsts institūcijām, ja to pieprasa Ārlietu ministrija nolūkā īstenot vienotu valsts ārpolitiku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Pašvaldību vadītāji būs jāpiesaka pielaidei valsts noslēpumam

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rosinātos grozījumus Pašvaldību likumā, kas pēc vietvaru nākamajām vēlēšanām noteiks pienākumu pašvaldībām pielaidei valsts noslēpumam pieteikt pašvaldību vadītājus un viņu vietniekus.

Sabiedrība Latvijā popularitāti gūst viedo ciemu kustība (+VIDEO)

Turpinot stiprināt aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība "Latvijas Lauku forums".

Sabiedrība Ministre rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam.

Sabiedrība Būs smagi: pašvaldības nākamo gadu gaida ar bažām

Nākamais gads pašvaldībām būs finansiāli smags, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.