• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deputāti plāno «izsaukt uz paklāja» veselības ministru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:06, 22.02.2024


Saeimas Sociālo un darba lietu komisija plāno iztaujāt veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) par iecerēm būtiski reformēt vairāku Rīgas veselības iestāžu darbību,sacīja komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.



Veselības ministrija (VM) un Abu Meri ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Vaicāts par šo ministra iniciatīvu, Bērziņš pavēstīja, ka veselības ministrs jau iepriekš bija pieteicies ierasties uz Sociālo lietu komisijas sēdi provizoriski februāra beigās un marta sākumā, kad viņu varētu izvaicāt arī par šiem jautājumiem. Deputātiem vēl esot jāiepazīstas ar Abu Meri iecerēm.

Komisijas vadītājs atzīmēja, ka pašlaik vārds "reformas" jau ir ieguvušas negatīvu pieskaņu, tāpēc izmaiņas būtu jāveic tad, ja ir zināmi konkrēti uzlabojumi pacientiem un mediķiem.

Saeimas politiķis arī vērsa uzmanība, ka pašlaik neesot skaidra redzējuma par visu valstī esošo medicīnas iestāžu darbības uzlabošanu. Ik pa laikam aktualizējas jautājums par kādu atsevišķas iestādes darbību, piemēram, nesen tika runāts par Daugavpils slimnīcas finanšu problēmām, atzīmēja Bērziņš.

Par Abu Meri piedāvātajām izmaiņām sīkāk varētu spriest arī Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijā, piebilda politiķis.

Kā ziņots, vēstulē Rīgas pašvaldībai veselības ministrs Abu Meri paudis, ka esot apņēmies veikt "nozīmīgas pārmaiņas veselības aprūpes organizēšanā", lai ilgtermiņā veselības aprūpes pakalpojumi Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejami, kvalitatīvi un aprūpes sistēma ilgtspējīga un noturīga.

Ministrs norāda, ka Rīgā stacionāros traumatoloģijas un ortopēdijas pakalpojumus nodrošina trīs stacionārās ārstniecības iestādes - Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS), valsts "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" un Rīgas 2.slimnīca, kas nodrošina rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem gan terciāra līmeņa, gan sekundāra līmeņa neatliekamo un plānveida medicīnisko palīdzību.

Viņa ieskatā, valsts apmaksātus pakalpojumus traumatoloģijā un ortopēdijā nepieciešams turpmāk attīstīt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) un RAKUS.

Vēstulē ministrs arī norāda uz problēmām saistībā ar "Rīgas Dzemdību nama" pakalpojumiem. Viņš pauž, ka attiecībā uz dzemdētāju un nedēļnieču aprūpi "Rīgas Dzemdību nams" neesot mūsdienu prasībām atbilstoša droša vieta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā tur pie igauņiem? Iepazīsies ar kaimiņu pieredzi māju apsaimniekošanas jomā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti, strādājot pie grozījumiem Dzīvokļa īpašuma likumā, otrdien, 6.februārī, plānojuši uzklausīt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas redzējumu namu pārvaldīšanas nozares pilnveidošanai.

Sabiedrība Ministram būs tiesības anulēt pašvaldības deputāta pilnvaras

Komisija lūgs Saeimu likumprojektus galīgajā lasījumā Saeimas sēdē skatīt jau rīt, 6.decembrī.

Sabiedrība Bargākus sodus valsts nodevējiem un spiegiem

Saeima rīt izskatīs un nodos atbildīgai komisijai pirmo Edgara Rinkēviča likumdošanas iniciatīvu.

Sabiedrība Deputāti aicina “aplikt” bankas ar jauno nodokli un palīdzēt kredītņēmējiem

Latvijā un pārējās Baltijas valstīs ir ļoti augsts īpatsvars kredītiem ar mainīgo procentu likmi, ko EURIBOR kāpums ietekmē visvairāk.