• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamnedēļ saglabāsies sals un turpinās palielināties sniega sega

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:53, 26.11.2023


Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies sals un turpinās palielināties sniega sega, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.


Foto: LETA

Tuvākajās dienās vietām Latvijā gaidāms sniegs, taču plašāka nokrišņu zona sasniegs Latviju pašā novembra izskaņā, kad daudzviet ilgstoši snigs un sniega sega kļūs būtiski biezāka.

Visu nedēļu laiks saglabāsies auksts, naktīs vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz -15 grādu atzīmei, un arī decembra sākumā laika apstākļi būtiski nemainīsies. Zemā gaisa temperatūra kopā ar regulāro snigšanu padarīs ceļus un ietves slidenas.

Novembra pēdējās nedēļas sākumā saule mīsies ar mākoņiem, bet valsts austrumos mākoņu būs vairāk. Vietām sagaidāms sniegs, pirmdien, 27.novembrī, tas būs neliels, bet otrdien, 28.novembrī, nokrišņi būs intensīvāki, līdz ar to vietām sniega sega varētu pieaugt par vēl 5-9 centimetriem.

Lēnu līdz mērenu ziemeļu puses vēju otrdien rīta pusē nomainīs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Kā dienas, tā arī nakts stundās gaiss būs auksts, naktī tam atdziestot līdz -5…-10 grādiem, taču valsts rietumos termometra stabiņš noslīdēs līdz -10…-15 grādu atzīmei. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs -1…-6 grādi, tikai otrdien jūras piekrastē tā būs ap 0 grādiem.

Nedēļas vidus nesīs nokrišņiem bagātus un ziemai raksturīgus laika apstākļus, jo Latviju šķērsos nokrišņu zona, kuras rezultātā daudzviet ilgstoši snigs, vietām nokrišņi būs stipri, līdz ar to sniega kupenas kļūs būtiski augstākas.

Trešdien, 29.novembrī, arī pastiprināsies ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kā ietekmē vietām puteņos un var veidoties sniega sanesumi. Tāpat snigšanas laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi joprojām saglabāsies slideni. Termometra stabiņš, līdzīgi kā nedēļas sākumā, daudzviet visu diennakti pieturēsies zem -5 grādu atzīmes.

Decembra pirmajās dienās laiks būs mierīgs, vietām gaidāms sniegs, taču nokrišņu intensitāte būs mazāka nekā iepriekšējās dienās. Lielākajā valsts daļā saglabāsies sals.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajā diennaktī daudzviet Latvijā gaidāms sniegputenis

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Latvijā vējš putinās sniegu, vietām nedaudz snigs, bet ceturtdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms mērens līdz stiprs sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).