• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No nākamā gada skolās vēsturi tomēr plāno mācīt kā atsevišķu mācību priekšmetu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:51, 11.10.2023


No nākamā gada skolās vēsturi tomēr plāno mācīt kā atsevišķu mācību priekšmetu, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā.


Foto: LETA

Otrdien izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) ar ministrijas un Valsts izglītības satura centra ekspertiem vienojusies ar Vēstures un sociālo zinību skolotāju biedrību, ka no nākamā gada 10.-11. klasē vēsture ir jāmāca kā atsevišķs priekšmets.

Tikšanās laikā Ir pieņemts lēmums sadalīt 10.-11. klašu mācību priekšmetu "Sociālas zinības I" divos atsevišķos priekšmetos: "Vēsture I" un "Sociālas zinības I".

"Priekšā spraigs darbs ar nozari, lai stiprinātu vēstures mācīšanu skolās, kas ir valsts attīstības un drošības jautājums," akcentē Čakša.

Jau ziņots, ka šā gada augustā, lai uzlabotu situāciju vēstures pētniecībā un izglītībā, publiskajā vēsturē un atmiņas institūciju darbībā, izstrādāts rezolūcijas projekts, kurā iekļauti vairāki priekšlikumi, tostarp par vēstures mācību priekšmetu atjaunošanu vidusskolu programmā un atbilstošu kritēriju piemērošanu zinātnisko rezultātu vērtēšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Lasiet arī

Pasaule Latviešu diasporas skolu atbalstam sadalīs 104 580 eiro

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latviešu valodas aģentūra (LVA) ir izsludinājusi konkursu, kurā sadalīs 104 580 eiro atbalstu latviešu diasporas skolām Eiropā, aģentūru LETA informēja ELA pārstāve Kristīne Tjarve.

Sabiedrība Pamatskolu šajā mācību gadā varēs absolvēt bez atzīmes krievu valodā

Noslēgumam tuvojas darbs pie grozījumiem, kas šogad ļaus 9.klases skolēniem pabeigt pamatskolu bez atzīmes krievu valodā vai krievu literatūrā, raidījumā "Krustpunktā" atklāja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Priekules bērni vēlas pilī saglabāt unikālo skolu (+VIDEO)

Kā alternatīvu bērni tiek aicināti ceļot 20 km, lai mācītos.

Kultūra Latvijas skolotāji aicināti uz bezmaksas apmācībām laikmetīgajā mākslā (+VIDEO)

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs ir sistemātiski strādājis pie izglītības programmu veidošanas bērnu un jauniešu auditorijai.