• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Abu Meri oktobra sākumā tikās ar Palestīnas amatpersonu - AS prasa skaidrojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:29, 11.10.2023


"Apvienotais saraksts" (AS) prasa veselības ministram Hosamam Abu Meri (JV) skaidrot oktobra sākuma tikšanos ar Palestīnas amatpersonu.



Abu Meri tikšanās ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Amalu Džādū notika 5.oktobrī - pirms "Hamas" veiktā uzbrukuma Izraēlai.

AS atsaucas uz publiskajos avotos atrodamajām ziņām, ka tikšanās laikā Abu Meri esot aicinājis Palestīnas iedzīvotājus studēt un strādāt Latvijā. Tāpēc AS prasa veselības ministram sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem, tajā skaitā, vai "aicinājums Palestīnas iedzīvotājiem doties uz Latviju studēt un strādāt ir balstīts Evikas Siliņas (JV) valdības imigrācijas un nodarbinātības politikas pamatnostādnēs".

Partija apvienības pārstāvji vēlas uzzināt, vai pirms šāda aicinājuma tika veiktas konsultācijas ar Latvijas drošības iestādēm, lai apzinātu ar to saistītos iekšējās un ārējās drošības riskus.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars paziņojumā klāsta, ka "no Palestīnas teritorijas notikušais "Hamas" teroristu nežēlīgais un varmācīgais uzbrukums Izraēlai liek nopietni vērtēt arī potenciālos riskus Latvijas drošībai".

Kā ziņots, Abu Meri Palestīnas ārlietu ministra vietnieci Amalu Džādū pārrunāja abu valstu sadarbības iespējas veselības aprūpes jomā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.