• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Igaunija palielina patruļas Latvijas robežas tuvumā, uz ceļiem un ostās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:12, 04.10.2023


Lai cīnītos pret nelegālo migrāciju, Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments izvietojis papildu patruļas Latvijas robežas tuvumā, kā arī pie ostām un transporta mezgliem, paziņoja departamentā.



Pēdējo nedēļu laikā Igaunijas policija notvērusi gandrīz 30 personas, kas nelikumīgi iekļuvušas valstī.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs sacīja, ka Latvija piedzīvo pēdējo trīs gadu laikā lielāko migrācijas spiedienu, ko uz Latvijas robežas rada Baltkrievijas varasiestāžu rīcība.

"Mūsu dienvidu kaimiņu robežsargi strādā nepārtraukti un ar lieliem spēkiem, tomēr lielais nelikumīgas robežšķērsošanas gadījumu skaita pieaugums Latvijā nenovēršami ietekmē arī tās kaimiņvalstis," atzina Kommusārs.

Viņš paskaidroja, ka pēdējo nedēļu laikā Igaunijas robežsargi gan robežas tuvumā, gan jau Igaunijas teritorijā atklājuši vairākas ārvalstnieku grupas, kas "Eiropas Savienībā iekļuvušas nelegāli un izmanto brīvo pārvietošanos caur Igauniju uz mūsu ziemeļu kaimiņvalstīm". Saistībā ar to Igaunijas Policijas un robežsardzes dienests ir palielinājis savu klātbūtni "pie robežas, uz ceļiem un ostās, ņemot vērā iespējamos ārvalstnieku maršrutus", informēja departamenta pārstāvis.

"Aktīvs migrācijas uzbrukums mūsu kaimiņvalstīm turpinās, un Igaunija sniedz savu ieguldījumu. Otro nedēļu Igaunijas policisti no vienības "ESTPOL-8" palīdz uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, un viņu darba dienas ir noslogotas," sacīja Kommusārs, piebilstot, ka trešdien uz Latviju tiek nosūtīta jauna "ESTPOL" vienības rotācija, kā arī turpinās nepārtraukta abu valstu saziņa par notiekošo un iespējamo rīcību.

Kā uzsvēra Kommusārs, cīņā pret nelegālo migrāciju nozīmīga ir visu iedzīvotāju iesaiste.

Pēdējo nedēļu laikā Igaunijas policija atklājusi vairākas ārvalstnieku grupas, kas Eiropas Savienībā iekļuvušas nelikumīgi. Septembra vidū Igaunijā tika aizturēta 21 cilvēka grupa, kas Latvijā bija neatļauti pametusi patvēruma meklētāju centru Muceniekos. Pagājušajā nedēļā tika atklāti pieci ārvalstnieki, kuri Igaunijā ieradās no Latvijas, bet viņiem nebija tiesiska pamatojuma, kas ļautu uzturēties Eiropas Savienībā. 2.oktobrī tika aizturēti trīs Kubas pilsoņi, kas bija šķērsojuši pagaidu kontroles līniju uz Igaunijas - Krievijas robežas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Pasaule Krievija slāpē Igaunijas mobilo sakaru operatoru signālus pierobežā

Krievija pie Igaunijas robežas ir uzbūvējusi simtiem jaunu mobilo sakaru torņu, nesen Pleskavas apgabalā netālu no robežas tika atslēgts ātrgaitas internets un tagad varas iestādes šajā reģionā vēlas slāpēt visu Igaunijas operatoru signālus, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule Igauniju atstāj Pareizticīgās baznīcas metropolīts

Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Jevgeņijs, kurš attaisno Krievijas agresiju Ukrainā un tāpēc nav saņēmis uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, otrdien atstāj Igauniju.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Tartu Universitātes profesors

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizturējusi Tartu Universitātes profesoru Vjačeslavu Morozovu, kurš ir Krievijas pilsonis un kuru Igaunijas Drošības policija (KaPo) tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Pasaule Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma divi kriptokrāpniecībā apsūdzētie

Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma par pusmiljardu eiro vērtu krāpniecību darījumos ar kriptovalūtu apsūdzētie Sergejs Potapenko un Ivans Turigins, kuru izdošanu pieprasa ASV.